RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dødssyke Lauren (19) rører USA til tårer

FIKK SPILLE: Kreftsyke Lauren Hill i akjson på basektballbanen.
FIKK SPILLE: Kreftsyke Lauren Hill i akjson på basektballbanen. Foto: Andy Lyons (AFP / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Fikk sin største drøm oppfylt.

Det var i basketmøtet mellom Mount St. Joseph og Hiram natt til mandag at 19 år gamle Lauren Hill fra USA fikk sin største drøm oppfylt.

Hill fikk i november i fjor beskjed om at hun hadde en hjernesvulst og at hun hadde rundt to år igjen å leve. Svulsten var umulig å operere bort.

Det var da 19-åringen bestemte seg for at hun i det minste skulle spille én basektkamp på collegenivå, før hun døde. Det skjedde altså natt til mandag.

Hun kom på banen i NCAA-ligaen for Mount St. Joseph.

- Ga aldri opp
Laget fikk flyttet kampen mot Hiram fram to uker, slik at den dødssyke 19-åringen kunne komme på banen å få ønsket oppfylt.

- Jeg ga aldri opp, til tross for dødsdommen. Jeg har aldri vurdert å bare gi opp og ikke nyte den tiden jeg har igjen, sa hun i et intervju nylig.

Historien om Hill har blitt en stor snakkis i USA de siste ukene og en rekke idrettsstjerner har tatt kontakt og sendt den kreftsyke jenta hilsninger.

Er optimist
Kampen natt til mandag ble flyttet til Xavier Cintas Center - som rommer 10.250 personer - siden interessen for oppgjøret hadde blitt så stor.

- Jeg har aldri hatt det så bra i hele mitt liv, sa Hill i et intervju underveis i kampen. Mens hun ble intervjuet tok hun til tårene.

- Jeg hadde trodd det skulle holdes på en liten arena, her i vår lille by. Men det er så stort samhold i denne verden. Alle har stått sammen for å hjelpe meg og det har vært helt fantastisk, sier Hill i intervju med Fox Sports.

Og til tross for at hun ikke har lenge igjen, er 19-åringen optimist.

- Selv om jeg kanskje ikke er i denne verden når det skjer, tror jeg at en kur mot kreft ikke er langt unna. Jeg håper folk donerer mer penger til forskning.

Hill tegnet seg for fire poeng i kampen med to layups.

Se flere bilder her:

ANNONSE


Se Hill score her:
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere