RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De 11 beste i Tippeligaen

Sist oppdatert:
Rosenborg måtte slite for å hente hjem seriegullet, men på TV 2 Nettavisens spillerbørs har de vært i særklasse. Derfor er fem av gullguttene med på årets lag.

Først tre minutter før slutt i siste serierunde sikret Rosenborg seg gullmedaljene i årets Tippeliga. Frem til da var det Vålerenga som lå an til å ta hjem medaljene av edleste valør.

På årets lag i TV 2 Nettavisen er det mye hvitt og svart, og svært så lite blått når sesongen oppsummeres. Det har nok sin bakgrunn i at Vålerengas to beste spillere på høsten, Arni Gautur Arason og Steffen Iversen har for få kamper til å bli vurdert blant de elleve beste i Tippeligaen i løpet av sesongen.

Dersom snittet på samtlige spillere hadde vært tatt med, ville de begge tatt plass på årets lag.

Branns Ragnvald Soma ble kåret til årets spiller på TV 2 Nettavisens spillerbørs.

Har du synspunkter om årets lag? Si din mening i Veggavisen.

ÅRETS LAG:

Keeper: Espen Johnsen, Rosenborg
Landslagskeeperen har ikke hatt sin beste sesong mellom Rosenborg-stengene, men har hatt enkelte storkamper som har blitt belønnet med gode karakterer. Det har gjort at han totalt sett har vært Tippeligaens beste burvokter denne sesongen. Argeste utfordrere til plassen på årets lag har vært Moldes Eddie Gustafsson og LSKs Emille Baron.
Gjennomsnittskarakter: 5,08

Høyre back: Christoffer Andersson, Lillestrøm
Kom fra Helsingborg før sesongen. Var da landslagsaktuell. Spill i Tippeligaen gjorde ham tydeligvis uaktuell for den svenske EM-troppen. Men har storspilt for kanarifuglene hele sesongen. Hele åtte ganger har han vært på rundens lag. Bare Ragnvald Soma har vært med flere ganger. Er sentral ved Lillestrøms dødballer og har blitt en veldig viktig spiller for klubben. Argeste utfordrere var Ham-Kams Axel Smeets og Rosenborgs Robbie Russell.
Gjennomsnittskarakter: 5,00

Midtstopper: Ragnvald Soma, Brann
Årets spiller i Tippeligaen. Har storspilt gjennom hele sesongen. I elleve av 26 serierunder har han vært på rundens lag. Har også spilt seg inn i landslagsdiskusjon og fikk sin debut med flagget på brystet mot Belgia. Det er først og fremst jevnheten som har vært Somas styrke. Fem 7'ere og hele ni 6'ere er fasiten på de 26 serierundene. Argeste utfordrere var Ham-Kams Peter Sørensen og Vidar Riseth fra Rosenborg.
Gjennomsnittskarakter: 5,58

Midtstopper: Erik Hoftun, Rosenborg
Selv om Rosenborg har sluppet inn flere mål enn vanlig, har Erik Hoftun vært stødig i midtforsvaret. Sammen med Vidar Riseth har han vært blant trøndernes beste denne sesongen. Seks ganger har han vært på rundens lag. Har ikke vært like stabil som Ragnvald Soma, men har hatt enkelte storkamper. Fikk karakteren 8 da Rosenborg banket Tromsø. Fikk også to 7'ere i løpet av sesongen.
Gjennomsnittskarakter: 5,23

Venstre back: Ståle Stensaas, Rosenborg
Ståle Stensaas har gått inn og ut av Rosenborgs lag denne sesongen. Mistet plassen til nyankomne Mikael Dorsin, men slo kraftig tilbake da han fikk sjansen igjen. Var sentral da trønderne sikret seg seriegullet mot Lyn i siste serierunde. Var to ganger på rundens lag. Argeste utfordrere var Vålerenga-duoen Freddy dos Santos og Tom Henning Hovi.
Gjennomsnittskarakter: 4,83

Midtbane: Karim Essediri, Tromsø
Tunisieren fikk et nytt fotballiv i Tromsø under Per-Mathias Høgmo. Har trivdes utmerket i Gutans 4-2-3-1-system og har vært arkitekten på Alfheim denne sesongen. Bare Lillestrøms Pål Strand har hatt flere målgivende pasninger enn Karim Essediri i år, som har vært nestsist på ballen ved ni anledninger. Argeste utfordrere om en plass på midtbanen på årets lag har vært Runar Berg og Gylfi Einarsson.
Gjennomsnittskarakter: 5,08

Midtbane: Ardian Gashi, Vålerenga
Har vært høstens komet i Tippeligaen. Etter at han ble flyttet inn sentralt på Vålerengas midtbane har Ardian Gashi blomstret skikkelig opp. Sammen med Steffen Iversen og Arni Gautur Arason skal han ha en stor del av æren for Vålerengas fantastiske høst. 23-åringen har spilt seg inn i Klanens hjerter og er blitt den store yndlingen på Ullevaal.
Gjennomsnittskarakter: 5,08

Midtbane: Fredrik Winsnes, Rosenborg
Mens Jan Gunnar Solli og Roar Strand har stjålet overskriftene på Rosenborgs midtbane denne sesongen, har Fredrik Winsnes vært den stabile og jevne i RBKs maskinhus. Spiller veldig sjeldent en dårlig kamp og har gjort jobben sin både som indreløper og som midtbaneanker etter at Ørjan Berg ble skadet.
Gjennomsnittskarakter: 5,12

Midtbane: Morten Gamst Pedersen, Tromsø
Gamst'en herjet i Tippeligaen på vårparten. Var den store publikumsfavoritten i Tromsø til han forsvant til Blackburn. Med ham så forsvant også medaljene for Gutan. Var på rundens lag fire ganger før han dro fra Ishavsbyen. Hans beste kamp var mot Odd Grenland da han ble belønnet med en 7'er på spillerbørsen.
Gjennomsnittskarakter: 5,17

Spiss: Frode Johnsen, Rosenborg
Tippeligaens toppscorer var også seriens beste spiss. Fikk sesongens høyeste karakter i siste serierunde. Ingen andre så 9-tallet på TV 2 Nettavisens spillerbørs denne sesongen. Med tre mål sendte han Rosenborg til himmels. Har vært stabil og god på topp for RBK. Med 19 scoringer var han i særklasse mestscorende i Tippeligaen. Argeste utfordrere var Fredrikstads hurtigtog Brian West og Odd Grenlands Olivier Occean.
Gjennomsnittskarakter: 5,20

Spiss: Robbie Winters, Brann
Den utskjelte skotten har i løpet av sesongen blitt helt på Brann Stadion. Jobber og sliter i 90 minutter og har også blitt farlig foran mål. Med 13 scoringer delte han toppscorertittelen i Brann med Raymond Kvisvik. Kan også skryte av fem målgivende pasninger denne sesongen.
Gjennomsnittskarakter: 5,09

Hvem er forbigått? Hvem er overvurdert?
Diskuter årets lag i Veggavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere