*Nettavisen* Sport.

De avslørende bildene

Ballen var nesten én meter over linja, men likevel ble det ikke dømt mål. Bør man ta i bruk videobilder under kamp for å avgjøre om en ball er i mål eller ikke? Si din mening her.

05.01.05 10:54

Klikk på bildet for å forstørre.

FIFA og UEFA har lenge sett på mulige løsninger for å gjøre fotballen mer rettferdig. Tirsdag kveld ble Tottenham snytt for to poeng mot Manchester United, da dommerne ikke så at et skudd fra midtbanen gikk nesten én meter inn i mål før keeper Roy Carroll fikk kastet den ut.

Bør dommerne nå få hjelp av videobilder, slik at rettferdigheten alltid seirer?

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi er interessert i alt som kan fremme fotballen - om en ball er inne eller ikke. Vi er interessert i en eller annen form for kommunikasjon som gjør at situasjoner som dette kan løses på riktig måte, sier den norske dommeren Espen Berntsen til TV 2 Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

I England har de forsøkt seg med en elektronisk plugg i øret, men for mye støy har ifølge Berntsen gjort at man har gått bort fra dette. Dermed har ikke dommeren, for eksempel i Norge eller England, noen direkte kontakt med folk utenfor banen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Et annet alternativ kan være teknologiske løsninger som registrerer når ballen passerer mållinja.

Etter tirsdagens kamp mener både Alex Ferguson og Tottenham-manager Martin Jol at videodømming bør innføres for å avgjøre om en ball er over streken eller ikke.

- Først var jeg imot det fordi jeg trodde det ville stykke opp spillet for mye. Så leste jeg en artikkel om at hvis dommeren ikke kan bestemme seg etter å ha sett TV-bilder i 30 sekunder, så skal kampen fortsette. Dermed vil det ikke ta spesielt lang tid, sier Ferguson til MUTV.

Hva skal man gjøre for å unngå liknende situasjoner, eller skal man godta at det gjøres feil og at det er en del av sjarmen med fotballen? Si din mening her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.