*Nettavisen* Sport.

De beste plassene er allerede tatt

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)

Etter en drøy uke er hele 60.000 billetter solgt til vinterens VM i Holmenkollen.

08.09.10 14:01

For én uke siden kjøpte Oslo-ordfører Fabian Stang de første 448 billettene til vinterens store begivenhet her i landet, Ski-VM i Holmenkollen.

Og på den uken som er gått er det allerede solgt rundt 60.000 billetter.

- Det var et vanvittig trøkk den første dagen, og det har vært en jevn god strøm siden. Dette er absolutt bedre enn forventet, sier informasjonssjef i Oslo 2011, Nina Horn Hynne til Nettavisen.

Totalt er det lagt ut 200.000 billetter til VM-øvelsene, og det nærmer seg med andre ord at en tredjedel allerede er solgt.

Det dyreste går først
Og det er de beste og dyreste plassene til de mest populære øvelsene som går først.

- De dyreste tribuneplassene til de mest populære øvelsene begynner å bli utsolgt. Det mest populære er herrestafetten og sprintøvelsene, og hopprennet, femmila og damestafetten er også veldig populære, sier Horn Hynne.

Også femmila er populær. Horn Hynne sier at det ikke er planlagt ytterligere slipp av billetter, men at man jobber med mulige løsninger for å få organisert flere plasser.

- Man ønsker jo at alle skal få lov til å oppleve dette. Vi ser jo om det finnes andre muligheter for ytterligere plasser, sier informasjonssjefen, som understreker at hun ikke vil love noen ekstra plasser.

Uavhentede legges ut igjen
Hun oppfordrer likevel folk til å prøve, selv om noe er utsolgt en dag, kan billetter være tilgjengelig den neste.

- Uavhentede billetter vil jo slippes ut igjen for salg, sier hun.

I Holmenkollbakken er det plass til 22.000 mennesker i «jakkeslagene» og skåla, pluss rundt 12.000 i ytre hopparena. Langrennsarenaen tar også drøye 30.000, med 10.000 inne på stadion og resten fordelt mellom Kapellskogen og Gratishaugen.

Les også: Gratishaugen er ikke lenger gratis

I Midtstubakken kan 14.000 tilskuere se hopprenn, hvorav halvparten på tribuneplass og resten på sletta omkring.

Gratismulighet
Det vi også være mulig å få se litt VM-drama gratis. De dagene det er lengre langrennsøvelser vil det være mulig å stå langs løypa i marka.

Lørdag 26. februar, søndag 27. februar, mandag 28. februar, tirsdag 1. mars, lørdag 5. mars og søndag 6. mars passerer langrennsløperne Frognerseteren-området. Mandag og tirsdag går de 10 km-sløyfen helt til Bomveien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.