Gå til sidens hovedinnhold

De Bruyne dominerte i enda en Manchester City-målfest

En av manager Pep Guardiolas aller viktigste menn de siste åra er på god vei mot toppformen.

MANCHESTER CITY - BURNLEY 5-0:

Det var aldri noen tvil om hvem som skulle ta seg et steg videre i FA-cupen da Manchester City og Burnley møttes lørdag.

Kampens store spiller, i det som var Citys åttende strake seier, ble Kevin De Bruyne. Han både scoret, med et knallhardt skudd i lengste hjørne, og var nest sist på to andre mål. Det ga belgieren bestemannspremien på Etihad Stadium.

27-åringen har vært en meget viktig brikke på Manchester Citys midtbane i flere år, men har slitt med kneskader nesten hele den første halvparten av denne sesongen. Siden skadecomebacket hans i midten av desember, er det nå blitt tre scoringer og fire målgivende pasninger på fem kamper i ligacupen og FA-cupen.

Gabriel Jesus og Bernardo Silva satte inn de to første scoringene lørdag, med De Bruyne som servitør for sistnevnte. Belgieren dundret deretter inn 3-0 fra utkanten av 16-meteren i 61. spilleminutt.

Les mer: Kobler Selnæs til storovergang

- Lekestue

De Bruyne var også mannen som slo hardt inn i feltet da Kevin Long scoret selvmål drøyt tolv minutter seinere.

- Igjen er det lekestue. Bernardo Silva og Kevin De Bruyne, de to har funnet hverandre flere ganger i ettermiddag. Da er det nesten dårlig gjort å sette inn spilleren som har scora i fire kamper på rad mot Burnley, Sergio Agüero, kommenterte Viasports Roar Stokke etter Citys fjerde mål.

Forspillet til nettopp fjerdemålet var det siste formsterke De Bruyne gjorde i kampen.

Et dobbeltbytte gjorde plass til Agüero og Phil Foden i stedet for Gabriel Jesus og den belgiske midtbanestjernen.

I sluttminuttene fastsatte Agüero sluttresultatet til 5-0 fra straffemerket.

God uke

Selv om det bare sto 1-0 i hjemmelaget Citys favør halvveis, førte fire nye mål etter pause til enda et sikkert avansement for de lyseblå.

Tidligere denne uka spilte Pep Guardiolas menn seg videre til ligacupfinale med 10-0 sammenlagt over to kamper mot Burton Albion.

Etter seieren i toppkampen mot Liverpool tidligere i januar, har City dessuten meldt seg ordentlig på i kappløpet om Premier League-tittelen igjen. Det skiller fire poeng opp til de røde fra Merseyside før de neste ligakampene i midten av neste uke.

De overbevisende taktene til de lyseblå, og ikke minst De Bruynes stadig sterkere prestasjoner, kan gjøre tittelkampen i ligaen enda tettere.

I en annen kamp mellom to Premier League-klubber i fjerde FA-cuprunde ble Newcastle slått på eget gress av Watford. Scoringer av angriperne Andre Gray og Isaac Sucsess i andre omgang ga Watford seieren og avansementet på St. James'Park.

Celina-perle

Like enkelt ble det ikke for Premier League-kollega Wolverhampton. Ulvene slo ut Liverpool i forrige runde, men borte mot Shrewsbury fra nivå tre holdt det på å si stopp.

Hjemmelaget ledet 2-0, men Raúl Jiménez skapte spenning med sin redusering i det 75. minutt. Wolverhampton reddet omkamp da Matt Doherty scoret langt inn i overtiden. Omkamp blir det også for Brighton, som spilte en målløs uavgjortkamp hjemme mot West Bromwich fra nivå to.

Tidligere Strømsgodset-spiller Bersant Celina scoret et flott langskudd da hans Swansea gikk videre med 4-1-seier over Gillingham.

Les også

Vipers sikret viktige mesterligapoeng etter nervedrama i Ljubljana

Les også

Thingnes Bø vant suverent - dundrer videre mot rekorder

Kommentarer til denne saken