Gå til sidens hovedinnhold

- De driter i de beste

Slakter Tour de Ski-arrangøren.

OBERHOF (NTB): - En parodi, fyrte Martin Johnsrud Sundby av. Landslagstrener Trond Nystad bar ved til bålet.

Nystad var langt fra fornøyd med måten Tour de Ski startet på i Oberhof lørdag.

En 1,5 kilometer lang sløyfe på stadion var alt Det internasjonale skiforbundet (FIS) og Oberhof-arrangøren vartet opp med.

Søndag blir det i tillegg skøytesprint i stedet for klassisk distanserenn. Det er allroundere som Sundby langt fra tilfreds med.

- På Beitostølen hadde de et snølager på 20.000 kubikk. Det har de ikke klart her, sa Nystad.

Avlyst?
- Burde det ha vært avlyst her?

- Nei, det vil jeg ikke si. Dette er problemer som stammer langt tilbake i tid. En følgefeil. Den siste uka er det blitt jobbet bra på stadion. Det er ikke der feilen ligger. De burde ha jobbet bedre med dette på et tidligere tidspunkt, sa Nystad.

Kritisk
Landslagstreneren likte heller ikke at de beste løperne måtte starte sist. Selv om Chris Jespersen, Sundby og Finn Hågen Krogh endte som nummer tre, seks og ni var ikke Nystad fornøyd.

- Det blir vanskelig når de beste blir straffet ved å starte sist. De måtte slite i dypere og dypere spor. Arrangøren var villig til å ofre kvaliteten ved å drite i de beste løperne. De beste burde ha gått først ut, sa Nystad.

Petter Northug led også under startnummeret. Hans tunge kropp liker seg ikke under slike forhold, og han endte da også som nummer 25.

En Northug i topp form ville ha kjempet om seieren lørdag.

Glad
Canadierne Alex Harvey og Devon Kershaw ble nummer én og to. Beste norske ble Chris Jespersen på 3.-plass.

- Jeg er i god form, men var heldig som fikk heng på Maurice Manificat de siste to rundene. Jeg hadde ikke regnet å komme på pallen i dag, sa hordalendingen.

Jespersen er normalt en julestjerne som har brent det meste av kruttet innen midten av desember. Slik har det ikke vært denne sesongen.

Privatløperen har gått så sterkt gjennom hele sesongen at plassen hans på OL-laget er udiskutabel. (©NTB)

Kommentarer til denne saken