Gå til sidens hovedinnhold

- De er dritsløve

Men Susann Goksør Bjerkrheim er ikke bekymret.

NORGE - PARAGUAY 34-13:

I forkant av tirsdagens VM-kamp mellom Norge og Paraguay var det mest snakk om hvor stor seieren til det norske laget ville bli.

Mange forventet at Norge ville sette scoringsrekord i kampen mot det mye, mye svakere laget fra Sør-Amerika.

Norges scoringsrekord i et VM-sluttspill er 48-11 over Uruguay og 47-10 mot Australia, og mange forventet at de norske jentene ville forbedre denne mot Paraguay.

Tirsdag ble det 34-13-seier til de norske jentene og ingen scoringsrekord.

Det bekymrer ikke håndball-legenden, Susann Goksør Bjerkrheim, nevneverdig.

- Dette var som i går. Det tar tid å komme i gang, sier Goksør Bjerkrheim til Nettavisen.

Selv om klasseforskjellen utover i kampen ble veldig synlig, var ikke landslagstrener Thorir Hergeirsson særlig fornøyd etter kampen.

- Det var den lengste håndballkampen jeg har vært med på. Det føltes i hvert fall sånn. Vi hadde ballen i kanskje 20 prosent av tiden, sa han til TV 2 etter kampen.

- samtidig så er vi ikke på hugget nok i førsteomgangen og bør ta ballen mer. Vi ble mer opptatt av å stoppe dem. Sånn sett kunne vi nok vært lurere, men det kommer seg, avsluttet den islandske landslagstreneren.

Frekk start
- Har du latt deg imponere av Paraguay?

- De hadde jo en frekk start, men jeg har aldri vært bekymret. Jeg sa tidligere i uken at de må få være med om de skal bli bedre, sier Goksør Bjerkrheim, og innrømmer at hun bare har fulgt med med et halvt øye.

- Det er nesten så man blir bekymret fordi de er så svake, forteller hun med glimt i øyet.

Dritsløve
Men hun mener også at den gode starten for Paraguay skyldes konsentrasjonssvikt hos de norske jentene.

- De var dritsløve i de første tjue minuttene i går og i dag. Det viktigste er at jentene får spilletid og fått kjenne på ballen. Det er det vi får bruke disse kampene til, sier hun.

Dette er også noe landslagstrener Thorir Hergeirsson er enig i.

- Det blir for mye juniorhåndball. Dette er seniormesterskap. Gå inn og ta styringen på det, sa han i den siste timeouten i kampen.

Den tidligere medaljegrossisten mener en slik kamp er en ypperlig anledning til å trene på alternative løsninger i forsvar for de norske jentene.

- Jeg tenker at de får bruke de kampene her så godt som mulig, avslutter Goksør Bjerkrheim.

Svak start
En svak norsk start ødela rekordsjansene. Paraguay holdt faktisk følge med Norge i syv minutter, og stillingen var 3-3 før Norge tok over initiativet i kampen.

De norske jentene gjorde mange feil, og spilte meget svakt defensivt, og de ledet «bare» 17-8 ved pause.

Innledningsvis i andre omgang slet de norske jentene fortsatt med å kjøre over det paraguyanske laget, men etter hvert løsnet det for de norske jentene.

Da sluttsignalet gikk var resultatet 34-13 til de norske jentene, og dermed leder de gruppen sin.

Kommentarer til denne saken