Gå til sidens hovedinnhold

- De er fantastisk gode

Luis Aragones med klar oppfordring til etterfølgeren.

Luis Aragones ledet Spania til EM-gull i sin siste kamp som landslagstrener. Nå håper 69-åringen at laget fortsetter å spille på samme måte også under den neste landslagssjefen.

- Fantastisk gode
Spanjolen fremhever spesielt at den nye treneren må behandle spillergruppa med respekt.

- Jeg fortalte spillerne før mesterskapet at om vi vinner gruppa vår, blir vi mestere. Laget er fantastisk godt. Jeg håper virkelig at laget fortsetter på samme måte også i fremtiden.

- Det eneste jeg kan si til min etterfølger er at han må behandle spillerne bra og la dem gjøre jobben sin, sier Aragones ifølge Sky Sports.

Det er forventet at den tidligere Real Madrid-manageren Vicente del Bosque kommer til å overta de ferske europamesterne. Aragones oppfordrer den kommende treneren til å la spillerne uttrykke seg på sin egen måte.

- Jeg er mentalt sterk nok til å klare dette, men det er ikke sikkert andre trenere er det, sier Aragones.

Manglende initiativ
Aragones bestemte seg allerede før sommerens EM at han kom til å gi seg i jobben som landslagstrener etter at årets turnering var ferdigspilt. I forkant av søndagens finale avslørte imidlertid spanjolen at denne avgjørelsen ble tatt fordi det spanske fotballforbundet ikke viste noe initiativ til å forlenge kontrakten hans.

- Jeg kommer ikke til å fortsette som landslagssjef, fordi jeg ikke har fått muligheten til å fortsette, sier Aragones.

Under årets EM kom det fram at den spanske treneren nå ønsker å jobbe som trener på klubbnivå igjen. Det spekuleres i at den tyrkiske storklubben Fenerbache blir neste stoppested for 69-åringen.

Aragones har hatt en lang karriere både som spiller og trener. Han var blant annet kjent som en meget målfarlig spiss, da han spilte i Atletico Madrid. Han har også vært trener for storklubber som Barcelona, Valencia og Real Betis.

Hyller Torres
Fernando Torres ble kampens store spiller i søndagens finale. Liverpool-spilleren scoret kampens eneste mål på ekte goalgettervis da han overrumplet en uoppmerksom Phillip Lahm og satte ballen sikkert i mål bak Jens Lehmann i Tyskland-buret.

Den avtroppende treneren er full av lovord om den raske spissen.

- Fernando er en stor spiller både for Liverpool og landslaget. Han har ekstrem fart og gode dribleegenskaper.

- Vi gir han ofte beskjed om at han fortsatt er ung og at han bli en enda bedre spiller om han trener hardt. Jeg er sikker på at Torres kan bli verdens beste spiller, sier Aragones til euro2008.com.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!
Fotballgal? Prøv dette spillet!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken