Søndag åpner verdenscupsesongen for de mannlige alpinistene, forhåpentligvis med Aksel Lund Svindal på plass i startboden.

26-åringen sliter med en strekkskade og er usikker på om han vil være i stand til å kjøre storslalåmrennet i Sölden.

Les mer: Åpningen i fare for Lund Svindal

Favoritt
Lund Svindal vant verdenscupen forrige sesong, for andre gang i karrieren, og er bookmakernes favoritt til å vinne igjen.

- Det får vi ta som en kompliment. Det er naturlig, siden jeg vant i fjor. Men jeg tror at det blir veldig stor konkurranse fra de samme som i fjor. Jeg tipper at det blir jevnt, sier Lund Svindal til Nettavisen.

Han er godt i gang på den lange og svingete veien fram til Norges to største alpinister gjennom tidene, Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus, når det gjelder mesterskapsmedaljer og verdenscuptrofeer. Men det tenker han ikke på.

- Egentlig ikke i det hele tatt, faktisk. Jeg synes bare det er rått, og nyter det, hver gang jeg gjør det bra, sier Lund Svindal til Nettavisen.

Nærmer seg
Kjetil André Aamodt vant OL-gull fire ganger og tok totalt åtte medaljer i olympisk sammenheng. I tillegg ble han verdensmester fem ganger. Lasse Kjus ble olympisk mester én gang, verdensmester tre ganger og har dessuten åtte VM-sølv i samlingen sin.

Lund Svindal har allerede like mange VM-gull som Aamodt og flere enn Kjus, men ligger med sine totalt fem mesterskapsmedaljer hele 15 bak Aamodt og 11 bak Kjus.

Det er likevel verdt å merke seg at Kjus hadde seks mesterskapsmedaljer da han var på samme alder som Lund Svindal er nå. Aamodt hadde 11.

- De er legendariske. Det vil være urettferdig overfor meg selv å sammenligne meg med dem, mener Lund Svindal.

OL-medalje
Under vinterens OL i Vancouver får kjellergutten sjansen til å ta ytterligere innpå Aamodt og Kjus. Han innrømmer at det vil være en skuffelse om han ikke reiser hjem fra lekene i Canada med medalje.

- Det er medaljer det handler, ingen tvil om det. Men jeg tenker ikke så veldig mye på OL ennå.

Lund Svindal har bare deltatt i ett OL tidligere og har en femteplass i super-G som beste plassering.

Målet for sesongen er imidlertid såre enkelt: Det er å kjøre fort.

- Men det hadde selvfølgelig vært rått å gjøre det bra i OL, smiler Lund Svindal.

Konkurrentene er herved advart. Aamodt og Kjus vil nok også følge spent med.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!