BEITOSTØLEN (Nettavisen): Team Xtra personell går for å være det første helprofesjonelle privatlaget innenfor langrenn i Norge.

Onsdag inviterte de pressen til lunsj i forbindelse med den nasjonale åpningen på Beitostølen denne helgen.

På pressekonferansen fortalte en stolt Anders Aukland om privatlagets første fem år.

- De har vært redde
Men skal vi tro Aukland har det ikke vært bare lett å være første mann ut.

- Vi har vært en utfordrer til landslaget i fem år. De har hatt monopol, og har vært redde for at systemet de hadde skulle rakne. Med det motsatte har skjedd. De har fått et større budsjett, forklarer Aukland til Nettavisen.

- Team Xtra personell har følt seg motarbeidet. Når jeg og Jens Arne (Svartedal) har kommet i uttakssituasjoner i forhold til mesterskap, har vi kommet i situasjoner som er uheldige. Det har blitt konflikter, og man følte kanskje ikke at man var ønsket hundre prosent med på laget, sier Aukland.

- Blitt mye bedre
Men langdistanseløperen mener forholdet til Skiforbundet har bedret seg.

- Det har blitt veldig mye bedre. Landslaget har alltid sagt at de vil at de beste skal gå, men har ikke alltid handlet etter det mønsteret. Men det er en helt annen situasjon nå enn for tre til fire år siden.

- De er mer positive til oss nå, sier Aukland.

Likevel tror ikke den tidligere landslagsløperen at Skiforbundet ønsker å se deres beste løper på Team Xtra personell.

- Dialog med Northug
- Vi har vært i dialog med Petter Northug. Hva som er sagt vet ikke jeg, men jeg vet at det er lettere for landslagsløpere å velge andre lag enn oss. Det går ikke på det sportslige, men mer på det politiske, forteller Aukland.

- De (Skiforbundet) har vært veldig redd for å se Northug i et samarbeid med oss. Vi er det laget de ser på som den største utfordreren. Det synes vi er synd, fordi vi føler at vi er det laget som sitter på den største kompetansen, forklarer 40-åringen.

Han tror derimot at skal man satse på de store mesterskapene vil landslaget være det beste alternativet.

- Vi ønsker å samarbeide med skiforbundet. Hvis man ønsker å gå verdenscup og OL så er det bedre å være på landslaget, fordi de ofte bli prioritert.