Serena Williams og Caroline Wozniacki tilbringer mye tid sammen utenfor tennisbanen. I US Open-finalen søndag legges de vennskapelige tonene til side.

Den amerikanske og danske jenta ferierte tidligere i år sammen i Miami etter å ha røket ut av Roland Garros. Søndag møtes de i finalen i US Open, og vennskapet er glemt når de entrer tennisbanen søndag.

- Hun får meg alltid til å le og får alle rundt seg til å le, men når jeg er på banen, er jeg der for å vinne og da betyr det ikke noe hvem som står på den andre siden, sa Wozniacki på en pressekonferanse.

De to vennene visste om muligheten for å møtes i finalen. Før turneringen startet håpte de at nettopp det ville skje.

- Når turneringen startet sa vi, vi er på hver vår side i oppsettet, så forhåpentligvis kan vi møtes i finalen. Det ville vært flott om det skjedde, sa den danske jenta.

Kjenner hverandre godt
Også på banen kjenner de to jentene hverandre godt. Begge vet om hverandres svakheter og ønsker å utnytte det i kampen om triumf i US Open.

- Hun kjenner spillet mitt bra og hun vet hvordan hun skal spille, sa Williams

Også Wozniacki frykter at Williams får fordeler i finalen av all tiden de har brukt sammen.

- Jeg har hatt to tøffe kamper med henne de siste ukene. Det var veldig jevnt. Forhåpentligvis for meg er alle gode ting tre, sa dansken.

Kontraster
Williams vil med finaleseier bli annen kvinne til å vinne US-open tre år på rad. Kun Chris Evert har klart det før. Vinner Williams søndag vil hun ta sin 18. Grand Slam-tittel.

Wozniacki er derimot i sin første finale siden 2009. Også det i US Open og finalen for fem år siden er hennes eneste finale før søndagens kamp. Da gikk hun på tap mot belgiske Kim Clijsters. Fem år senere håper hun endelig å kunne vinne en Grand Slam-tittel.

- Vi har åpenbart to veldig forskjellige motivasjoner. Vi har begge mye å spille for, sa den danske 24-åringen. Hun var kun 19 år da hun spilte finale forrige gang.

- Hun vil åpenbart vinne sin første Grand Slam og jeg ville vinne for å skrive litt historie, sa Williams. (©NTB)