Gå til sidens hovedinnhold

De fotballgale har det godt

«Mario Strikers Charged» er mer Gazza enn Pelé.

(Spillmagasinet): Under EM-kvalifiseringskampen mellom Sverige og Danmark kom en full supporter seg ut på banen og prøvde å kline til dommeren, og gjorde Danmarks sjanser til å nå sluttspillet veldig mye mindre.

Vedkommende er lagt for hat av både folket og pressen, og bør neppe vise seg i Danmark på en stund.

Sikker på at det er fotball?

Hadde «Mario Strikers Charged» brydd seg med å i det hele tatt hatt en dommer og en tilskuer hadde gjort det samme der, ville han blitt hyllet og fått heiarop som «En gang til!». «Mario Strikers» til Wii er et alt annet enn normalt fotballspill

Riktignok er det to lag (bestående av kjente figurer fra «Mario»-universet) på banen og det er om å gjøre å score flest mål, men der slutter de fleste likhetene.

For eksempel risikerer du på en av banene å få en svær kloss i hodet, og du har tilgang på gjenstander som lar deg trampe på de andre spillerne, sette ut bomber og mye mer.

Ofte ser banen ut som en slagmark og fotballkampen minner mest om en slåsskamp.

Carlos er ingen match

Både med- og motspillerne dine har ulike spesialferdigheter og kan blant annet kaste hammere på de som måtte stå i veien eller fly gjennom dem, og lagkapteinene kan fyre av noen skudd som får Roberto Carlos’ frispark til å blekne.

Disse spesialangrepene er perfekt balanserte, alle må lades opp en liten stund og mens vedkommende gjør det er han/hun/det helt åpen.

Som seg hør og bør er kontrollen lett å lære seg og det tok ikke mange minuttene før jeg storkoste meg sammen med Mario, Luigi, Donkey Kong og alle de andre. «Charged» byr heldigvis på en rekke mer avanserte teknikker og det tar lang tid å mestre kontrollen fullt ut.

Tam enspillerdel

Dessverre trenger du ikke å gjøre det hvis du bare skal spille alene, selv på høyeste vanskelighetsgrad er maskinen lett match og du feier gjennom enspillerturneringene på et par kvelder.

Derifra er du stort sett overlatt til deg selv, og hvis du ikke er glad i å ha venner på besøk blir «Mario Strikers Charged» fort ensformig og kjedelig.

Første onlinespill

Det vil si, med mindre du har koblet maskinen din til nettet. Spillet er det første Wii-spillet (i Europa ihvertfall) som lar deg spille online, og når alt fungerer er det kjempegøy.

Uheldigvis gjorde det sjelden det for meg, jeg opplevde blant annet hakking, å bli kastet ut av spillet, og å ikke få logget inn i det hele tatt.

Forhåpentligvis blir det kjapt ordnet opp i, og når det skjer kan du se frem til mange artige time med onlinefotball.

Vel verdt en titt

Hadde «Mario Strikers Charged» hatt en mer omfattende enspillerdel, ville karakteren fort blitt en bedre.

Spillet er ingen revolusjon og heller ikke nevneverdige kreativt (det har veldig mye til felles med forgjengeren «Mario Smash Fotball»), men det er kjempemorsomt så lenge det varer og vel verdt en titt for de som etter noe nytt til Wii.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Reklame

Black Week: De beste motekuppene du gjør nå