De Gea slaktes etter at City tok langt steg mot ligatittelen

TØFFE TIDER: David De Gea sliter mellom stengene på et Manchester United-lag ute av form.

TØFFE TIDER: David De Gea sliter mellom stengene på et Manchester United-lag ute av form. Foto: Oli Scarff (AFP)

- Det er sånn at du ikke tror hvor dårlig David De Gea, en av verdens beste keepere, har vært de siste ukene, sier tidligere Premier League-profil Robbie Savage.

25.04.19 13:08

MANCHESTER UNITED - MANCHESTER CITY 0-2:

Manchester City tok et langt steg mot ligatittelen da Ole Gunnar Solskjærs Manchester United ble slått 2-0 på Old Trafford onsdag.

Bernardo Silva og Leroy Sané scoret gjestenes mål og sørget for at de lyseblå topper tabellen, ett poeng foran Liverpool når tre serierunder gjenstår.

Etter en lovende United-start på kampen handlet det etter hvert veldig mye om Manchester City, og Solskjær fikk heller ikke mye hjelp av keeper David De Gea.


- Sjokkerende

Sisteskansen er en av United-spillerne som har søkelyset rettet mot seg etter en oppsiktsvekkende formdupp den siste tiden. Spanjolen ville i toppform hatt en god mulighet til å redde begge Citys scoringer, men slik gikk det ikke onsdag.

- Det er slik at du ikke tror hvor dårlig David De Gea, en av verdens beste keepere, har vært de siste ukene. Folk sier han er den eneste United-spilleren som kunne spilt for City, men han er ikke i nærheten, kommenterte den tidligere Premier League-profilen Robbie Savage på BBC.

Savage lot seg heller ikke imponere over den defensive jobben som ble gjort av United i forkant av Sanés 2-0-scoring.

- Fred gir bort ballen, og Raheem Sterling går forbi Lingard. Det er sjokkerende returløp. Han forer Leroy Sané, men den går egentlig rett på De Gea. Han skal redde den, gjentok Savage.

Solskjær forsvarer keeperen

Ole Gunnar Solskjær forsvarte keeperen sin da han ble intervjuet av Sky Sports etter kampen.

- David gjorde også noen fantastiske redninger i dag. Han har høye standarder. Når vi er i en periode som nå må vi holde sammen. Vi må komme tilbake og kjempe på søndag, sa Solskjær.

Nordmannen var brukbart fornøyd med det han fikk se av sine spillere i møte med et bedre lag.

- Til slutt ble vi slått av et bedre lag, men vi fikk en reaksjon fra fansen og spillerne og gjorde et forsøk. Du kan se at arbeidsviljen var der, men det var ikke godt nok.

FORSONENDE KLEM: Ole Gunnar Solskjær og Pep Guardiola har vært i en aldri så liten ordkrig før onsdagens kamp. Etter at kampen var over takket de hverandre for kampen. Foto: Phil Noble (Reuters)

Solskjær liker ikke at de lyseblå er best i Manchester for tiden, men akter å gjøre noe med det på sikt.

- Det er en forskjell i kvaliteten. Det er derfor de er på toppen, mens vi er der vi er. De har lagt lista. Vi kan ikke være fornøyde med det. Det er opp til oss å tette luka og gå forbi dem.

Guardiola: - Vi er ikke mestere ennå

Pep Guardiola var stolt av det hans elever presterte i det tøffe byderbyet i Manchester.

- Jeg forstår presset med å komme hit til Old Trafford, med Marcus Rashford og Jesse Lingard, som løpet i bakrom. Jeg fortalte guttene at vi måtte spille for å vinne og at det ikke hadde noe å si om vi slapp inn mål, sa Guardiola til BBC.

- Nå reiser vi til Burnley, og vi vet hvor tøft det blir. Det er viktig at vi beholder roen. Vi er fremdeles ikke mestere når tre kamper gjenstår. Det er utrolig når du ser på hvor mange poeng vi og Liverpool har, fortsatte Manchester City-manageren.

Positiv United-start

Manchester United viste seg fra en langt bedre side enn forrige helg mot Everton fra start i onsdagens kamp mot Manchester City.

Intensiteten i United-spillet var en helt annen, men det gikk langt mellom de store sjansene på Old Trafford før hvilen.

GULLJUBEL? Bernardo slipper jubelen løs etter å ha sendt Manchester City opp i 1-0 mot Manchester United. Foto: Mike Egerton (Pa Photos)

Nærmest scoring for United var Jesse Lingard, som kastet seg fram og avsluttet på volley etter en pasning i bakrom fra Paul Pogba. Ballen gikk imidlertid et par meter til side for mål.

Rett før pause var gjestene farlig frampå. David Silva, Sergio Aguero og Bernardo Silva kombinerte fint før Raheem Sterling fikk ballen inne i sekstenmeteren. Den fotrappe City-angriperen tråklet seg fri fra oppasserne, men avslutningen ble fanget av David De Gea.

City tok over showet

Etter 54 minutters spill kom den forløsende scoringen for de gulljagende gjestene. Bernardo fikk ballen fra Ilkay Gündogan på venstresiden, dro seg innover mot høyre og avsluttet vakkert nede ved nærmeste stolpe til 0-1.

Etter at Aguero hadde vært nær ved å doble ledelsen like etterpå, fikk Lingard en gigantisk sjanse i motsatt ende sekunder senere. Rashford slo ballen inn, i feltet, men angrepsmakkeren maktet ikke å stokke beina godt nok til å sette inn utligningen.

Leroy Sané gjorde vondt til verre for Solskjær og co. etter 66 minutter spill. Tyskeren mottok en pasning fra Sterling og satte fart før han banket ballen inn i nærmeste hjørne.

David De Gea burde utvilsomt ha gjort en bedre jobb for å hindre baklengsmålet, men spanjolen valgte å gå for en beinparade og dermed 0-2.

Gjenstående kamper i jakten på Premier League-tittelen:

Manchester City, 89 poeng:
Burnley (B)
Leicester (H)
Brighton (B)

Liverpool, 88 poeng:
Huddersfield (H)
Newcastle (B)
Wolverhampton (H)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.