De Grasse tenker ikke på å ta over tronen etter at Bolt legger opp etter sesongen. Han føler seg tvert imot klar allerede nå.

– Jeg skal prøve å vinne i år. Jeg mener jeg har en stor sjanse til å klare det. Det er det jeg ønsker å oppnå, sier De Grasse.

Jamaicanske Bolt har gang på gang vist sin klasse i mesterskap, men canadieren lar seg ikke skremme.

Jakter toppformen

– Jeg føler at jeg har en god sjanse både på 100 meter og 200 meter. Klarer jeg å løpe på mitt beste, samtidig som toppformen er der, så mener jeg at jeg kan vinne, sier 22-åringen.

De Grasse tok sølv bak 30 år gamle Bolt på 200-meteren i OL i Rio. På 100-meteren ble det bronse bak Bolt og Justin Gatlin. Etter bronsemedaljen i stafett ble han dessuten første canadier til å vinne tre medaljer i ett og samme OL.

Så hva skal til for å slå Bolt i mesterskap?

Vær og bane

– Du kan ikke si en spesifikk tid. Det handler om vær, baneforhold og den type ting. Men det krever åpenbart et veldig bra løp (å slå ham). Jeg må være på mitt beste. I så fall kan jeg klare noe helt spesielt, svarer han, og legger til at han jobber med å forbedre starten.

– Toppfarten min er svært god, forsikrer De Grasse, som så langt har bestenoteringer på 9.91 (100m) og 19.80 (200m).

Torsdag løper canadieren 200 meter under Diamond League-stevnet i italienske Roma. Der deltar ikke Bolt. Jamaicaneren skal imidlertid i aksjon i tsjekkiske Ostrava 28. juni. Det blir sprintkongens første start i Europa i år.

(©NTB)