Gå til sidens hovedinnhold

- De har ikke kommet helt til sin rett

«Perry» innrømmer problemer i Rosenborg.

AALESUND - ROSENBORG 2-2:

ÅLESUND (Nettavisen): To strake tap og ett poeng på de tre siste kampene var Rosenborgs magre beholdning før møtet med AaFK. På Color Line Stadion så Per Joar Hansens mannskap ut til å gå på sitt tredje strake nederlag.

Så skjedde det som Tarik Elyounoussi håper er vendepunktet: Sten Grytebust så ut til å avverge Borek Dockals skudd, men Elyounoussi luktet returen og satte inn 1-2. Like etter kom utligningen fra John Chibuike. Dernest hevet RBK seg mange hakk og avsluttet kampen på en oppløftende måte.

- De to omgangene var som dag og natt. Vi lot AaFK få trille alt for mye ball i 1. omgang og ble altfor passive. Etter scoringen fikk vi troen tilbake. Det var definitivt vendepunktet i kampen, og forhåpentligvis vendepunktet i sesongen også, forteller Elyounoussi til Nettavisen.

Landslagsspilleren har i likhet med resten av trøndermaskineriet stanget i de siste kampene. Hjemmetapet mot Sandnes Ulf kulminerte en svak Rosenborg-periode.

- Mot Sandnes Ulf var vi svake, men jeg synes ikke spillet mot Start og Haugesund var så ille. Vi har hatt litt marginer og dommeravgjørelser imot oss, forklarer Elyounoussi.

- Nettopp derfor har jeg aldri vært usikker, men det er klart at i en klubb som Rosenborg så kan vi ikke fortsette å tape kamper på rekke og rad.Derfor var dette et veldig viktig poeng.

- All ære til laget
Selv om det ikke ble seier mot AaFK heller, betyr det ene poenget – og fremfor alt måten det kom på – mye for fjorårets bronsevinner.

- All ære til laget for hvordan vi slo tilbake. Det har vært en tøff periode, og vi fikk også en tøff start på kampen.

- Det gir selvtillit å slå tilbake på den måten vi gjorde. Det er viktig å ta med seg inn i det tøffe kampprogrammet som venter, mener Elyounoussi.

Overrasket Jönsson
AaFK-trener Jan Jönsson var mannen som hentet Elyounoussi til RBK. Svensken mener RBK er i besittelse av den beste stallen i norsk fotball.

Det begrunner Jönsson med at hans egne sommersigneringer fra i fjor har kommet skikkelig inn i Rosenborg-systemet, og at det er hentet inn «dansk dynamitt» før årets sesong.

Nettopp derfor var AaFK-treneren overrasket over hvor svake RBK fremstod den første timen på Color Line Stadion i går.

- Jeg hadde ikke trodd at vi skulle klare å få RBK til å se så dårlige ut. Det viser hva som bor i laget vårt. Samtidig fikk vi se hvilken formidabel bredde Rosenborg har i stallen når de kan sette inn en spiller som John Chibuike, sier AaFK-treneren til Nettavisen.

I likhet med Elyounoussi ble Chibuike hentet til RBK av Jönsson. Det samme ble Borek Dockal. Og det var nettopp denne trioen som sørget for at RBK slo tilbake, hvorpå de to førstnevnte scoret hvert sitt mål, mens Dockal assisterte.

Passer ikke
Dockal og Chibuike har imidlertid ikke vært like toneangivende for årets RBK-lag, all den tid «Perry» har gjeninnført 4-3-3-formasjonen på Lerkendal.

- Ny formasjon og nytt spillesystem har gjort at disse ikke helt har kommet til sin rett. John er eksempelvis desidert best som offensiv midtbanespiller. Det er en utfordring å finne plass til disse, men for en trener er de glimrende å ha i stallen, mener «Perry», som skrøt spesielt av innhoppet til Chibuike.

- Han har x-faktoren som skal til for å snu kamper. Han skal ha en viktig del av æren for «comebacket» vårt.

Det er Elyounoussi helt enig i. Med nigerianeren bak seg fikk Elyounoussi langt bedre arbeidsbetingelser.

- Han tar mye oppmerksomhet og er flink til å holde på ballen. Da blir det lettere for meg å finne rom og gjøre det bra, mener den sympatiske 25-åringen.

Kommentarer til denne saken