RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De har scoret 77 mål i Allsvenskan

Foto: Wikipedia Commons
Sist oppdatert:
I ettermiddag spiller de sammen for første gang. Sjekk lørdagens oddstips.

Det er svært innholdsrik dag på Langoddsen denne lørdagen. Med seriestart i norsk 2. divisjon, tippeligakamp fra Bergen mellom Brann og Fredrikstad som de norske høydepunktene. I tillegg spilles det sju kamper i Premier League. Full runde i Championship. Og selvsagt en mengde fotball fra de store divisjonene rundt omkring i Europa.

Sportspills meny lørdag:
Tippetips: Vi tror på mer suksess for Brann
Tippeligaen: Skadearapport

Premier League: Status for alle lagene

Lesertips: Lesernes oddstips lørdag

V75: Jakten på 42 millioner kroner fortsetter

Men vi skal til Sverige og allsvenskan i vårt oddstips denne lørdagen, og har rettet blikket mot oppgjøret mellom Gais og Trelleborg. Begge lagene innledet med tap i sine respektive premierer sist helg.

Gais tapte 0-2 borte mot Norrköping i sin premiere. Det var en kamp som lenge stod og vippet, men etter en grov forsvarsfeil av bortelaget Gais tok Norrköping ledelsen etter 60 minutter. I tillegg pådro bortelaget seg en utvisning 10 minutter senere, og det endte tilslutt 2-0 til Norrköping.

Trelleborg tapte 2-4 for Malmö i sin premiere, og var i realiteteten sjanseløse mot en av de største gullfavorittene i Allsvenskan. Trelleborg som trenes av den gamle Viking-treneren har tradisjonelt hatt sin styrke på hjemmebane de senere sesongene og ikke utmerket seg som et stort bortelag.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Hovedårsaken til at vi synes Gais er spennende i ettermiddag, er et svært giftig spisspar. Før denne sesongen hentet Gøteborg-laget Alvaro Santos som har gjort 45 i mål i Allsvenskan for henholdsvis Helsingborg og Ørgryte. I ettermiddag får han selskap av av brassen Wanderson, som ikke var i troppen sist helg.

Wanderson har scoret 31 mål for Gais i sitt tidligere opphold i klubben. Sommeren 2010 reiste brassen til den saudiarabiske klubben Al-Ahli, men er altså nå tilbake i klubben han gjort slik suksess i tidligere. 18 mål scoret Wanderson for Gais i 2009-sesongen og sammen med brassen Alvaro Santos kan det bli sambatakter på Gamla Ullevi denne sesongen.

Det meldes for øvrig at interessen er bra foran denne kampen, da over 6500 billetter er forhåndssolgt, mye grunnet at denne tdiligere Gais-stjernen Wanderson er tilbake i ettermiddag.

For hjemmelaget er Fredrik Lundgren suspendert etter utvisningen sist, mens Razak Omotoyossi fortsatt ikke er spilleklar. For bortelaget Trelleborg er det ikke spesielle problemer.

De to siste tilsvarende har faktisk endte med borteseier. I fjor endte det 1-3 i siste serierunde i en uviktig kamp. Da ledet Gais 1-0 med drøye ti minutter igjen, fikk en mann utvist og bortelaget snudde kamper. Også i 2009 vant Trelleborg, og også da fikk hjemmelaget Gais utvist en mann midtveis i andre omgang.

Vi tror Gais beholder alle spillerne på banen i ettermiddag. Norsk Tipping betaler 2,20 for hjemmeseieren og det synes vi er bra betalt. Kampen kan ikke spilles som singel og vi må kombinere.

På en usedvanlig vanskelig spilledag, med tanke på at utvalget er så stort velger vi å kombinere med Sparta-seier hjemme mot Stavanger i ishockey-finalen. Sarpingene leder 3-1 i kamper etter at de vant 3-0 i Stavanger torsdag, og har altså festet grepet om pokalen. Vinner de foran sitt svært entusiatiske publikum i ettermiddag er bøtta i boks. Vi tror det er svært gode sjanser for at så skjer, og tar med Sparta i en dobbel med Gais. Oddsen for Sparta-seier er 1,50 og vi får dermed en dobbel til 3,3 i odds og setter 100 kroner på denne.

Spilleforslag lørdag:
45. Sparta Sarpsborg - Stavanger 1,50 4,60 3,45
46. Gais - Trelleborg 2,20 2,85 2,70
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Det er svært få gode objekter i dag og vi nøyer oss med dette ene oddstipset, men det er heldigvis en svært mye bedre spilledag søndag og vi anbefaler våre lesere om å holde innsatsene nede i dag.

Andre vurderinger lørdag:
- Wolverhampton skal ut i en "must win" kamp mot et skadepreget Everton. Motivasjon tilsier H, men wolves var fryktelig svake sist helg. 2,35 på H er uansett det eneste alternativet i denne kampen
- Godtgående Hannover fikk juling av serieleder Borussia Dortmund sist, og møter et av seriens beste bortelag i ettermiddag i form av Mainz (9-1-4 borte). Styr unna.
- Vi tror på ny Brann-seier hjemme mot Fredrikstad i ettermiddag, men 1,75 for hjemmeseieren var begredelig. Vi spiller Brann sikker på tippekupongen, men avstår på Langoddsen pga for lav odds
- Millwall er i knallform og må ses med bra sjanse hjemme mot Leeds. 2.20 på hjemmelaget frister
- Sheffield United er på kanten av stupet (les nedrykk), men har i det minste vunnet sine to siste hjemmekamper. Bra sjanse mot Middlesbrough i ettermiddag og 2,20 på Sheffield United er et av få gode alternativer i dag.
- Hjemmesterke Lorient tar normalt skalpen på bortesvake Sochaux, men 1,70 på H'en er slapt
- Toppoppgjøret mellom Udinese og Roma er vrient. Svært viktige Sanchez er meget usikker for hjemmelaget og da er det bare å styre unna.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere