I flere måneder pågikk ryktene om at Frenkie de Jong (25) var på vei til Manchester United for å gjenforenes med sin tidligere trener, Erik ten Hag.

Men da overgangsvinduet stengte i starten av september ble det klart at nederlenderen ble værende i Barcelona.

Les også: City-stjernen røper Haaland-hysteri

Nå uttaler de Jong seg for første gang om sommerens spekulasjoner. På en pressekonferanse i forbindelse med Nederlands Nations League-kamper mot Polen og Belgia forteller han at det aldri var aktuelt å skrive under for Manchester United.

– Chelsea og Manchester United-interessen? Jeg bestemte meg allerede i mai for at jeg ville bli i Barcelona. I løpet av sommeren endret jeg aldri på den avgjørelsen, sier 25-åringen.

Uenigheter

Selv om han erkjenner at det tidvis var diskusjoner mellom han selv og Barcelona rundt hva som var det beste for han, men at alle nå er fornøyde.

– Jeg kan ikke gå inn på for mange detaljer. Men klubben har sine tanker, og jeg har mine. Noen ganger krasjer de med hverandre. Til slutt endte det likevel bra, forteller han.

Spilt omtrent halvparten

Nederlenderen har startet halvparten av Barcelonas kamper denne sesongen, og kommet inn i de resterende. Klubben ligger på andreplass i La Liga med 16 av 18 mulige poeng.

I Manchester United endte man til slutt opp med å hente Casemiro fra Real Madrid i de Jongs posisjon. Brasilianeren har ikke kommet i gang for fullt enda for sin nye klubb, men forventes å bekle en av de sentrale midtbaneposisjonene i Erik ten Hags faste startellever.

Sjekk ut siste episode av «Sesongkortet» her: