Gå til sidens hovedinnhold

- De kan ikke behandle meg slik

Isfront mellom Viking og Makhtar Thioune.

Senegalesiske Makhtar Thioune har skapt mye hodebry for sjefene i Viking denne sesongen. Midtbanespilleren ble ilagt seks kampers karantene for å ha vist fingeren til dommeren etter cupkampen mot Bryne i mai, og har også blitt utestengt for å ha kaldt dommer Sven-Erik Edvartsen for «rasismedommer».

Viking-ledelsen har denne uken vært i møter for å diskutere Thiounes fremtid i klubben. Tirsdag kom de til en avgjørelse.

- Viking ser meget alvorlig på hendelsene rundt Makhtar Thioune denne sesongen. Klubben har hatt en juridisk vurdering og mener at å avslutte arbeidsforholdet ville vært berettiget. Viking har likevel valgt ikke å avskjedige spilleren, skriver klubben i en pressemelding, ifølge Stavanger Aftenblad.

Thioune skal ha fått en skarp advarsel om å skjerpe seg, og har fått beskjed om at han bør se seg om etter en ny klubb.

- Tillitsforholdet mellom klubb og spiller har likevel fått en såpass stor knekk, at vi anser det som best at Thioune finner seg en ny klubb, og kommer til å jobbe for en slik løsning.

- Sier to forskjellige ting
Thioune er meget misfornøyd med måten klubben behandler ham på. Etter et møte med administrerende direktør i Viking, Arne Larsen Økland, i helgen, hevder senegaleseren at han fikk beskjed om at Viking ikke ville sparke ham.

- Han sier to forskjellige ting og slik kan han ikke behandle meg, sier Thioune, ifølge Stavanger Aftenblad.

- Nei, da har han ikke hørt godt nok etter. NISO var til stede på møtet og de kan bekrefte at det var veldig klart det som ble formidlet, kontrer Økland.

- Sa jeg måtte trene med juniorene
Thioune hevder videre at Økland ville at det skulle skrives en ny kontrakt mellom spiller og klubb.

- I den kontrakten skulle det være et punkt om at hvis jeg gjorde noe galt igjen, så kunne de sparke meg på dagen og samtidig slippe å betale meg ut av kontrakten. Dette sa jeg nei til, sier Thioune.

Dette benekter Økland. Viking-direktøren vil ikke kommentere Thiounes påstand om at han har blitt bedt om å gi fra seg et signeringsbeløp han etter planen skal få i september.

- Arne ga meg beskjed om at hvis jeg mottok dette beløpet så måtte jeg trene med juniorlaget i framtiden.

Økland vil heller ikke bekrefte at Thioune skal ha sagt seg villig til å spille gratis i hele juli.

- Jeg sa at jeg ikke trengte å få lønn i juli. Da fikk jeg til svar at det ikke var nok, sier Thioune.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken