*Nettavisen* Sport.

De la Hoya full av selvtillit

Foto: AP/Scanpix

En bokser som strutter av selvtillit - har du hørt det før? Oscar de la Hoya er ikke favoritt i den ubestridte VM-kampen mot Bernard Hopkins, men likevel sikker på seier.

Tidligere har amerikaneren de la Hoya vært verdensmester seks ganger, og selv om han ikke blir regnet som favoritt i lørdagens kamp i spillebyen Las Vegas, er han sterk i troen på at det vil gå hans vei.

Hopkins og de la Hoya skal kjempe om VM-titlene i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og International Boxing Federation (IBF). Mesterbeltene skal samles på en hånd igjen i mellomvekt.

- Det eneste jeg er på jakt etter er disse beltene. Derfor er jeg sikker på at de vil bli mine lørdag 18. september, sier han selvsikkert.

Likevel innrømmer han at det er Hopkins som er favoritt i kampen.

Ikke mange tror de la Hoya kommer til å holde lenge mot 39 år gamle Hopkins, for da amerikaneren bokset sin hittil eneste mellomvektskamp i juni i år, overbeviste han ikke.

- De la Hoya er ingen naturlig mellomvekter. Det er derimot jeg. Derfor kommer han ikke til å klare seg lenge lørdag kveld, det skal jeg passe på, sier Hopkins, som har 44 seirer, to tap og 31 seirer på knockout.

Kampen går i GM Grand Garden Arena. Det er plass til 16.000 tilskuere og spådommene går ut på at det blir utsolgt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.