Gå til sidens hovedinnhold

De Ligt utvist da Tsjekkia sendte Nederland ut av EM

Med rødt kort til De Ligt fikk nederlenderne det tøft i søndagens åttedelsfinalekamp. Tsjekkia blir nå Danmarks motstander i kvartfinalen.

NEDERLAND - TSJEKKIA 2-0:

Tsjekkia er klare for kvartfinale i EM etter en sterk 2-0-seier over Nederland på Puskás Aréna. Tomás Holes sendte tsjekkerne i ledelsen, før Patrick Schick sikret seieren med ti minutter igjen å spille.

For oransjetrøyene ble det tøft da de fikk en mann utvist like før Holes' scoring halvveis ut i den andre omgangen.

– Det var en tung kamp. Vi greide ikke å håndtere presset deres, og vi maktet ikke å skape rom. Etter utvisningen slet vi med å skape noe. Det ble for vanskelig for oss, sier lagkaptein Georginio Wijnaldum til tv-kanalen NOS etter kampen.

- Riktig avgjørelse

Matthijs de Ligt skled og brukte hånda da han i ubalanse skulle stanse Patrik Schick fra å komme alene gjennom. Dommeren trakk først opp det gule fra lomma, men etter å ha sett på VAR-skjermen endret han farge til rødt.

Etter kampen tar Juventus-stopperen på seg skylden for tapet.

– Vi tapte egentlig på grunn av meg. I ettertid skulle jeg ha latt ballen sprette, sier De Ligt til NOS.

For Jesper Mathisen var det liten tvil om at dommeren måtte endre det gule kortet til rødt, da han først hadde dømt hands og frispark.

- Han kan være i så dårlig balanse han bare vil, men det gir han ikke lov til å stoppe ballen med hånda på den måten. VAR er nok en gang på jobb og retter opp en merkelig avgjørelse, twitret Mathisen.

- Dessverre er det riktig avgjørelse, skrev The Athletic-journalist Raphael Honigstein på Twitter.

Tsjekkia til kvartfinale

Det var Nederland som innledningsvis tok tak i kampen. Tsjekkerne maktet imidlertid å stå imot presset, og kom selv til et par farlige sjanser før hvilen ved Thomas Soucek og Antonín Barák.

Men da lagene etter hvert nøytraliserte hverandre før hvilen, oppsto virkelig dramatikken på Puskás Aréna ti minutter ut i andre omgang.

De Ligt skled, brukte hånda da han skulles stoppe Schick og så det røde kortet etter en VAR-sjekk.

Vondt ble til verre da Holes sendte tsjekkerne i ledelsen med hodet etter en corner, før Schick doblet ti minutter før slutt.

-Dette tror jeg nesten blir umulig for Depay & co, sa TV 2-kommentator Nils Johan Semb da Schick hadde scoret kveldens andre.

Det hadde han rett i.

Nederland maktet ikke å skape spenning igjen, og dermed er det Tsjekkia som noe overraskende er klare for kvartfinale i EM.