Gå til sidens hovedinnhold

- De nest beste har vist at de snart er der de skal være

Landslagstrener Alexander Stöckl var fornøyd med verdenscuprennet i Engelberg.

Anders Bardal hoppet litt for anstrengt og ble nummer fem i søndagens verdenscuprenn. Landslagstrener Alexander Stöckl var likevel fornøyd.

Bardal venter fortsatt på sin første seier for sesongen. Lørdag endte trønderen på tredjeplass, mens han dagen etter var 7,2 poeng bak vinneren Kamil Stoch.

I finaleomgangen hoppet Bardal 129 meter, som var tre meter svakere enn førstehoppet. Juryen ga ham totalt 267,5 poeng. Bardal var 2,5 poeng bak Jan Ziobro på tredjeplass.

– Anders hoppet bra og solid, men det holdt ikke til å være helt i toppen. Han hadde litt spenning i kroppen og klarte ikke å ta ut sitt beste. Det er godt å se at han er så nær pallen selv når han ikke presterer på sitt ypperste, sa Stöckl til NTB etter rennet.

Imponerte sjefen
Østerrikeren ser nå fram mot hoppuken. Han så flere positive tegn fra de norske hopperne under helgens renn i sveitsiske Engelberg.

Stöckl syntes det var morsomt å se framgangen til Anders Fannemel. Hornindal-hopperen gikk fra tiendeplass lørdag til å bli nummer sju søndag som nest beste nordmann.

– Jeg er veldig fornøyd med ham. Anders har mer å gå på, men han var i dag i nærheten av å være på sitt beste, sier Stöckl.

Fannemel hoppet litt bedre i finalen med 130 meter. Totalt fikk han 262,6 poeng.

Ole Marius Ingvaldsen endte på 28.-plass med 234,3 poeng etter et sistehopp på 120,5 meter. Tom Hilde endte sist i finalen med 222 poeng og hopp på 123 og 112,5 meter.

– Tom sliter fortsatt med teknikken. Han hadde gode treningshopp her nede, men må fortsette å jobbe med sitt. I dag trykket han til for mye, forteller Stöckl.

– Ser lovende ut
Robert Johansson endte på 46.-plass etter et hopp på 114 meter og fikk ikke være med i finaleomgangen. Rune Velta ble slått ut i kvalifiseringen.

Landslagstreneren ser positivt på framtiden for norsk hoppsport.

– Selv om flere var litt bak, er jeg fornøyd med helgens konkurranser. De nest beste har vist at de snart er der de skal være for å kjempe med eliten. Det ser lovende ut, mener Stöckl.

Som dagen før ble det igjen polsk dominans i Engelberg søndag. Stoch tok sin tiende verdenscupseier, men Ziobro igjen var på pallen etter lørdagens seier.

Gregor Schlierenzauer fikk ikke klaff da det gjaldt som mest. Østerrikeren ledet etter første omgang, men måtte ta til takke med fjerdeplassen etter et svev på 128,5 meter. (©NTB)

Kommentarer til denne saken