De norske skiskytterjentene ble nummer to på verdenscupstafetten i Canada fredag kveld, etter en enorm opphenting.

Emilie Kalkenberg vekslet nemlig som nummer femten etter første etappe og det ble dermed en stor jobb for Ingrid Tandrevold, Tiril Eckhoff og Marthe Olsbu Røiseland med å gå Norge oppover på resultatlisten.

Tysk seier

Spesielt Eckhoff imponerte på sin etappe og tok Norge fra en niendeplass etter andre veksling og opp til en fjerdeplass, før Olsbu Røiseland også gikk en meget god etappe og passerte Frankrike på vei inn mot mål.

Tyskland vant suverent, mens det franske laget ble nummer tre.

Norge var 30,2 sekunder bak tyskerne i mål.

Emilie Kalkenberg og Norge passerte helt nede på en 15.-plass etter første etappe. Kalkenberg pådro seg to bom og brukte tre ekstraskudd.

For Ingrid Tandrevold på andre etappe gikk det bedre, selv om hun fikk et vanskelig utgangspunkt. Hun brukte kun ett ekstraskudd på de to skytingene og gikk Norge opp til niendeplass ved andre passering. Tandrevold leverte en god etappe i sporet og hentet inn en del tid.

Opp til Italia som ledet på dette tidspunktet var det imidlertid over to minutter. Norge hadde også nasjoner som Estland og Bulgaria foran seg.

Sterkt av Eckhoff og Røiseland

Tiril Eckhoff, som tok sin første individuelle seier på et år torsdag, fikk en god start på den tredje etappen med fullt hus på liggende skyting. På stående ble det et ekstraskudd for Eckhoff, men hun leverte en glimrende sisterunde og sende Marthe Olsbu Røiseland ut som nummer fire.

Tyskland hadde overtatt teten. Norge var 1 minutt og 26 sekunder bak.

Olsbu Røiseland gikk Norge enda et hakk opp på resultatlisten, til tross for at hun brukte to ekstraskudd. I mål var hun altså nummer to.

Hun gikk ut som nummer tre etter siste skyting, men passerte Frankrike på sisterunden og fullførte den norske snuoperasjonen.