*Nettavisen* Sport.

De norske talentene herjet med Belgia

Foto: Scanpix

Norge storspilte og sørget for at EM-håpet lever i beste velgående. Nå venter England.

06.09.12 22:37

BELGIA U21 - NORGE U21 1-3:

Torsdag spilte det norske U21-landslaget den nest siste kampen i EM-kvalifiseringen, da de møtte Belgia til en vanskelig bortekamp.

Kampen begynte bra for de norske talentene. Etter 12 minutter fikk Norge straffespark, etter at dommeren hadde sett en hands innenfor sekstenmeteren. Fra krittmerket var Harmeet Singh sikker og sendte Norge i ledelsen.

Sjansesløseri
Fem minutter senere burde det stått 0-2, for Salzburg-spiller Valon Berisha bommet på åpent mål fra én meter. Som om ikke den gode åpningen var nok, etter 25 minutter fikk Norge ytterligere hjelp på vei mot tre poeng.

Belgias Pietro Perdichizzi klarte nemlig å pådra seg sitt andre gule kort og ble dermed utvist.

Norge fortsatte å dominerte kampen i første omgang, og Vegar Hedenstad hadde et frispark i treverket etter en halvtimes spill. Rett før pause kom Marcus Pedersen alene med keeper, men avslutningen gikk utenfor. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-1 til Norge.

Berget økte
Norge-overtaket ble ikke mindre i andre omgang. Et kvarter etter hvilen skjøt Godset-spiller Anders Konradsen i tverrliggeren, før ballen datt ned i beina til Jo Inge Berget. Molde-spissen gjorde ingen feil og økte til 0-2.

På det tidspunktet hadde Norge skapt syv store sjanser, Belgia null, men det skulle fort endre seg.

20 minutter før slutt reduserte nemlig Belgia, da Omar Elabdellaoui taper en duell med belgieren Batshuayi, som satte ballen sikkert i mål. Dermed sto det 1-2.

Bakenga-scoring
Belgierne satte inn et visst press i kampens sluttminutter, men Norge økte heller til 1-3 på en kontring i det 90. minutt, da innbytter Mushaga Bakenga satte ballen i mål. 1-3 ble også sluttresultatet.

- Vi er selvfølgelig strålende fornøyd. Vi vant veldig fortjent og var flere klasser bedre enn Belgia. Jeg er kjempeimponert over spillerne, og dette viser igjen at norske fotballspillere holder et bra nivå, sier U21-landslagstrener Per Joar Hansen til fotball.no.

Dermed er det klart for en ren gruppefinale på mandag, når Norge møter England til en tøff bortekamp. Engelskmennene leder Norges pulje med to poeng.

Gruppevinnerne og de fire beste toerne i EM-kvalifiseringspuljene går videre til playoff, der syv lag lag blir klare for selve EM-sluttspillet. Israel er allerede sikret en plass. Det er altså ikke sånn at Norge er EM-klare selv om vi skulle vinne mot England på mandag.

Norges startellever mot Belgia (4-4-1-1):
Arild Østbø - Omar Elabdellaoui, Thomas Rogne, Stefan Strandberg, Vegar Eggen Hedenstad - Valon Berisha, Anders Konradsen, Harmeet Singh, Håvard Nielsen - Jo Inge Berget - Marcus Pedersen

MÅL:
0-1: Harmeet Singh (12 min)
0-2: Jo Inge Berget (60. min)
1-2: Batshuayi (70. min)
1-3: Mushaga Bakenga (90. min)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.