NORDBERG: – Vi kan jo gå på ski fra før da. Men det er kult å bli med i en ordentlig langrennsklubb. Og vi skal konkurrere med hverandre også, i år skal jeg i hvertfall gå fortere enn Torger, ler Anders.

Del på Facebook

Øyvind har også store planer om å gå raskere enn de andre gutta på ski til vinteren.

Men selv om Torger (23), Anders (24) og Øyvind (25), pluss noen til, nå har meldt seg inn i Koll Langrenn, så er dette absolutt ikke noen førstereisgutter på ski. Blant annet i vinter vant de stafetten i Special Olympics i Holmenkollen, av 24 lag 4 x 1 km, med blanding av nasjonslag, klubblag og mix-klubblag. Også individuelt gjorde gutta det veldig bra, blant annet med to gull.

Fra før av spiller også gutta fotball i Korsvoll IL, men Korsvoll er jo ikke noen langrennsklubb.

Og gutta er mer enn skiklare.

– Det blir barmarkstrening fremover, men vi håper jo på at snøen allerede kommer i oktober (!).

– Og få med at vi synes det hadde vært veldig fint om noen av jentene i området også ble med i langrennsklubben vår. Vi skal nok ta vel imot jentene. Men det er viktig at de også hører på treneren, jenter gjør jo ikke alltid det! Ifølge de spreke gutta.

Egen sponsor

Og heldig er den som er sponset av sportsbutikken Milslukern.

– Og Roar i butikken er jo grei da, som også jobber overtid for at vi skal finne frem til rette utstyret!

Faren til Anders, Kjetil Ørbeck (se bilde nr. 3), som også sitter i integreringsutvalget i Norges Skiforbund, har foreløpig vært treneransvarlig for teamet, men nå blir det bredere støtteapparat rundt gutta.

Plass til flere

– Koll Langrenn vil ta imot gutta på beste måte, også når det gjelder trenerressursene her. Vi er veldig glade for å få denne gjengen inn i klubben, og vi gleder oss til at de også blant annet blir med på vår faste skisamling på Skeikampen, i slutten av november. Dette blir bra, og her er plass til mange flere!, sier Koll Langrennsleder Hans Olav Hamran (se bilde nr. 3).

Første samling for gutta er allerede denne helgen (17. – 18. september) , på Haraldsheim, og som Skiforbundet selv arrangerer. Ellers er også Nordberg Grand Prix i februar 2012, ett av de store målene for de veldig blide og skiklare nye Kollerne.