De nye Stabæk-heltene

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Kanskje var det ikke så dumt med alle skadene likevel. For nå vokser en ny generasjon Stabæk-stjerner fram.

10.05.10 09:50

STABÆK – BRANN 2-1:

ULLEVÅL (Nettavisen): - Det er veldig moro å spille så mye. Jeg føler at jeg blir bedre og bedre for hver kamp, sier lynvingen Jørgen Skjelvik (18).

- Jeg bestemte meg for å kline til nå som jeg fikk sjansen. Og synes det gikk greit, sier stopperkjempen Tor-Marius Gromstad (20).

- Vi samlet oss i ring i garderoben før kamp og bestemte oss for å vise oss ordentlig fram. Jeg var skikkelig tent før kampen, sier Bjarni Olafur Eriksson (28).

I skadefraværet til etablerte stjerner som Daniel Nannskog, Pontus Farnerud, Marius Morisbak Skjønsberg og Johan Andersson, begynner flere av unggutta å vise at de er modne for store anledninger. Mot Brann var Gromstad krumtappen i forsvaret, Skjelvik utfordret Branns forsvar gang på gang, og «Hulken» Eriksson (28) stanget inn seiersmålet.

- Jørgen har vært bra i de siste kampene han har fått sjansen. Og i dag var forsvaret veldig bra. Særlig Tor-Marius var «mycke» imponerende med sin fart og duellstyrke, sier Stabæk-trener Jan Jönsson til Nettavisen.

Ny generasjon
Det har vært mye snakk om alle skadene på Stabæk. Men bak Nannskog & Co. lurer noen av Norges mest talentfulle spillere. I tillegg til Gromstad og Skjelvik, viser også Mix Diskerud (19) og Vegar Eggen Hedenstad (18) at det er liv bak gamlegutta Nannskog (35), Jon Knudsen (35), Veigar Páll Gunnarsson (30) og Pontus Farnerud (30).

- Mix viser i dag at han er mer enn bare en fiks spiller, han gikk i dueller og viste ingen frykt, sier Jönsson.

Både Diskerud, Hedenstad og Skjevik var del av Stabæks juniorlag som i fjor spilte seg til NM-finalen, der de tapte for Rosenborg.

- Vi har mange lovende unggutter som begynner å ta steget opp. Det er ingen grunn til bekymring med tanke på Stabæks framtid, sier Jönsson.

Holdt farta til Huseklepp
Mot Brann imponerte særlig midtstopper Gromstad. Han viste ingen respekt for stjernespissene Erik Huseklepp og Diego Guastavino, og han matchet til og med Huseklepp på farta.

- Jeg visste at de ville være farlige i bakrom, så det gjaldt å være kjapp i oppfattelsen. Jeg tenkte at jeg skulle være aggressiv hele veien, og følte at jeg fikk bra tak på Brann-spissene, sier Gromstad.

Før kampen bestemte han seg for å vinne alle dueller, i lufta og langs bakken, så fikk finspillet komme etter hvert. Så tenkt, så gjort. Som en Jamie Carragher moste han ballen unna alle farligheter, støtet foran spissene og lot seg aldri lure én mot én.

- Jeg var veldig tent før kampen. Det pirret i hele magen, sier han.

Super-Hoff
Etter skademareritt og svake resultater, tok Stabæk en fullt fortjent seier over Brann. Espen Hoff ga laget ledelsen med en suser i krysset, og på overtid før pause nikket islandske Eriksson inn 2-1 som ble vinnermålet.

- Første omgangen vår var veldig bra, kanskje bortimot årsbeste. Da viser vi en moral og fysikk som holder høyt nivå, sier Jönsson.

Etter en jevn første omgang, var den andre dominert av Stabæk som kunne scoret flere ganger. Og gang på gang viste Skjelvik fram hurtigheten, så Branns forsvarsfirer nesten rygget inn i eget mål.

- Hurtigheten er min største styrke, jeg har løpt 4,69 på 40 meteren. Men jeg merker forskjellen fra juniorfotball til Tippeligaen. Det er vanskeligere å lure forsvarsspillerne her og mange er raske, men jeg må bare fortsette å utfordre, sier Skjelvik.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.