*Nettavisen* Sport.

De nye tour-favorittene

Foto: EPA/Scanpix

To av de største favorittene i Tour de France er utestengt. Her er de nye favorittene til seieren.

30.06.06 16:34

Fredag ble både Jan Ullrich og Ivan Basso utestengt fra Tour de France. Dette var de to største favorittene til sammenlagtseieren.

Ironisk nok er Alexandre Vinokourov, kapteinen på det laget som er sterkest involvert i dopingskandalen (Astana-Würth), klar til start.

Visstnok skal 15 ryttere fra Astana-Würth stå på dopinglisten til de spanske etterforskerne. Vinokourov står imidlertid ikke på listen.

Nå seiler han opp som en av få kandidater til å vinne rittet.

En annen favoritt er Spanias for tiden største sykkelstjerne, Alejandro Valverde (26). Han regnes som den mest sannsynlige arvtageren til Lance Armstrong fordi han bare er 26 år, og dermed yngre en de fleste andre sammenlagtrytterne. Valverde sykler for Illes Balears. Også Floyd Landis (Phonak) skal kunne melde seg på i kampen.

Stort flere favoritter er det vanskelig å finne.

Det er imidlertid noen utfordrere som kan overraske. Cadel Evans i Davitamon-Lotto er kanskje den mest spennende. Han endte på ellevteplass i fjor.

Andre utfordrere er Jaroslav Popovitsj (Discovery), Michael Rasmussen (Rabobank), Iban Mayo (Euskaltel), Levi Leipheimer (Gerolsteiner), Andreas Klöden (T-Mobile) og Denis Mentsjov (Rabobank).

Pietro Caucchioli fra Thor Hushovds lag Crédit Agricole bør også kunne kjempe i toppen, men er ikke god nok til en pallplass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.