Gå til sidens hovedinnhold

- De reiser seg på jaktstarten

Emil Hegle Svendsen og Halvard Hanevold var skuffet over egne prestasjoner på sprinten. Alf Koksvik gleder seg imidlertid til søndagens jaktstart.

ANTERSELVA (Nettavisen): Ole Einar Bjørndalen kapret gullet - men de øvrige norske deltakerne på sprinten maktet ikke å henge med i toppen.

Skuffet Hanevold
Stjerneskuddet Emil Hegle Svendsen ble nummer sju etter totalt to strafferunder, Lars Berger endte på 14. plass med fire bom og veteranen Halvard Hanevold ble bare nummer 23 - etter å ha notert seg for tre strafferunder på første skyting.

- Klart jeg er skuffet. Det er jo VM jeg har jobbet for hele sesongen. Men på den første skytingen skapte vindforholdene store problemer for meg, sier Halvard Hanevold til Nettavisen.

Han skjøt imidlertid feilfritt på stående og reddet litt av æren.

- Det var likevel omtrent så langt fra et perfekt løp du kan komme. Tre bom er ikke mye bra. Etter det var løpet kjørt for mitt vedkommende, sukker Hanevold.

Super-Svendsen følte presset
Emil Hegle Svendsen merket nervene før rennet.

- Jeg sov vel bare fire timer og det var et veldig hardt løp. Det blir tøft i morgen på jaktstarten, og utgangspunket er vel ikke det aller verste, konkluderer han.

- Men en topp ti-plassering i ditt første VM-renn er vel godkjent?

- Tja. Jeg mener jo to strafferunder i hvert fall er for dårlig, svarer Svendsen etter en kort tenkepause.

Lars Berger leverte nest beste langrennstid av samtlige på sprinten. Bare Ole Einar Bjørndalen var bedre. Men dårlig skyting ødela nok en gang Bergers sjanser for en topplasering. Totalt noterte han seg for fire strafferunder.

- Jeg hadde gode ski i dag, men jeg er vel sånn brukbart fornøyd, mener Berger.

- Mulighetene er store
Skiskytterlandslagets idrettsjef Alf Koksvik ser frem til søndagens jaktstart.

- Alle har mulighet til å klatre på resultalisten. Jeg tror sjansene er store for at de kan klatre på resultalisten, konkluderer Koksvik.

Startskuddet for søndagens jaktstart er klokken 11.15.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året