«De Rossi, en hissig italiensk pølse»

Foto: (AFP/Scanpix)

Akkurat nå er fotball mer populært enn rugby på New Zealand. Les hva pressen skriver etter poeng mot Italia.

20.06.10 20:23

ITALIA-NEW ZEALAND 1-1:

De var nederlagstippet, men etter to VM-kamper står New Zealand fortsatt uten tap. Dermed er det faktisk fotball og ikke rugby som topper de nasjonale sportsnyhetene.

- Se på tabellen. Så se én gang til. På 2. plass, likt med Italia, er New Zealand. Lille, gamle New Zealand med bare 25 profesjonelle fotballspillere. Italia har 3.541. Et land som kun hadde spilt fire VM-kamper tidligere møtte ett som har vunnet VM fire ganger. Galskap, skriver Michael Brown, reporter for New Zealand Herald, etter landets poeng mot Italia.

- Hvis resultatet mot Slovakia (1-1) var utrolig, var dette ut av en annen verden, og gutta har fortsatt en sjanse til å avansere til neste runde. Det vil i så fall være en av tidenes største VM-overraskelser. Akkurat som da USA slo England i 1950. Skulle de klare det, så burde hele laget bli slått til riddere. I alle fall trener Ricki Herbert og kaptein Ryan Nelsen, fortsetter han.

- Det skikkelig sprø er at New Zealand kunne slått Italia. Ja, de var under enormt press i mesteparten av kampen, men baklengsmålet var av det billige slaget. Daniele De Rossi, en hissig 85 kilo stor italiensk pølse, gikk over ende som om han hadde blitt taklet av en av rugbyspillerne våre.

- Men uansett, alle spillerne var briljante fordi dette var et briljant resultat. Legg denne dagen på minnet, og ta vare på tabellen. Historie er en fantastisk greie.

Her kan du se utviklingen i kampen fra minutt til minutt.

Kollega Chris Rattue leverte også et referat fra kampen, og var heller ikke fornøyd med De Rossi.

- I en halvtime virket det som om denne VM-kampen skulle bli kjent som «Mirakelet i Mbobela».

- Men etter 28 minutter dro Tommy Smith i Daniele De Rossis trøye, og han forsøkte ikke akkurat å kjempe mot gravitasjonen. Det skjeve tårnet i Pisa gjør faktisk en bedre jobb med å holde seg oppe, skriver han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.