Gå til sidens hovedinnhold

- De sier jeg kan stanse Messi

Dette blir fort Manchester Uniteds viktigste mann på lørdag. Men hvorfor sender fansen ham penger i posten?

Én ting er viktigere enn noe annet for Manchester United i Mesterliga-finalen på Wembley: verdens beste fotballspiller må nøytraliseres.

Lionel Messi heter han.

Og er han i slag, mener de fleste eksperter at det er fint lite United kan gjøre.

- De sier jeg kan stoppe ham
Mannen som trolig får som hovedoppgave å ødelegge for den lille argentinske ballmagikeren er Ji-Sung Park.

- Han er en av de beste spillerne i verden – alle vet det, og alle vet at én forsvarer kan ikke stanse ham, så vi er nødt til å forsvare oss som et lag, sier den arbeidsomme sørkoreaneren.

- Noen spillere har sagt til meg at jeg kan stoppe ham. Det høres bra ut, men én mann kan ikke stoppe ham, vi må spille som et lag understreker Park.

Beckham-tilstander
Det er ikke bare lagkameratene som stoler på Ji-sung Park. Han bærer også forventningspresset fra millioner av koreanere på sine flittige skuldre. Da Manchester United tidligere i år arrangerte et seminar for koreanske dommere på treningsanlegget Carrington møtte det opp en gruppe stramme, alvorlige menn.

Helt til Park dukket opp. Da mistet de koreanske dommerne fullstendig alle hemninger, og støynivået nærmet seg det David Beckham møter når han møter fansen i Asia, skriver Telegraph.co.uk. Ifølge avisen minnet dommerne om tenåringsjenter på konsert.

Park, som den hyggelige fyren han her, tok alle i hånda og smilte.

Fikk penger i posten
Også postrommet på Old Trafford merker Parks status.

- Jeg får tilsendt mange pakker fra Sør-Korea. De sender meg alt fra mat til klær og godterier. Tidligere ble jeg sendt penger fordi sedlene i Sør-Korea var forandret. De sendte meg de nye slik at jeg kunne se dem selv om jeg bor her. Kanskje de var redd for at jeg ville glemme hjemlandet, sier Park.

Han forteller at han synes det er vanskelig å bli stoppet på gata, noe som spesielt er et problem når han er hjemme i Korea. Til tider opplever han samme hysteriet som Beckham.

- Ja, når jeg er i hjemlandet, men Beckham har det sånn over hele verden. Det må være mye vanskeligere enn det er for meg, sier Park.

Nattkamp i Korea
Selv om Mesterliga-finalen spilles midt på natten koreansk tid, ventes det at flere titalls millioner vil benke seg foran tv-apparatene.

- Jeg må glede mine landsmenn. Jeg må vinne og prestere bra, sier Park.

Tidligere finaleskuffelser
I 2008 ble Park utelatt fra laget i Mesterliga-finalen mot Chelsea i Moskva. Det gjorde Park frustrert, men det har også motivert ham.

- Det var veldig skuffende. Jeg spilte i semifinalen, og gikk glipp av finalen. Jeg var ikke engang i troppen. Det var en tøff tid. Han (Alex Ferguson red.anm.) fortalte meg det på morgenen og forklarte. Han sa han var lei seg, og jeg forstod det. Managere gjør vanskelige avgjørelser, og han hadde mange store spillere. Jeg visste at om jeg ville spille en finale, måtte jeg forbedre meg, sier Park til Telegraph.

Ett år senere var endelig Park klar for en Mesterliga-finale med United. Men det ble på ny en skuffelse.

- Ja, vi tapte. Hva er best? 2008 eller 2009? De første ti minuttene spilte vi veldig bra. Jeg hadde en god sjanse, men Piqué stanset den, erindrer 30-åringen.

- Ingen ord var nødvendige etterpå. Alle var deprimerte. Det er to år siden, så jeg må glemme skuffelsene, sier Park nå, men innrømmer at seier over Barcelona på lørdag vil være aldeles perfekt.

HTML EMBED
Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken