Gå til sidens hovedinnhold

- De skjønner ikke norsk

Norges to «dansker» om Danmarks beste og verste sider.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Lørdag møtes to gode naboer til duell om viktige poeng i kvalifiseringen til EM-sluttspillet 2012. Norge har ni poeng av ni mulige – Danmark har seks poeng etter tap mot gruppefavoritten Portugal.

Seier vil sende Norge et langt skritt nærmere sluttspillet.

Les også: Bare to har mislyktes

- Lett å trives i Danmark
To mann i den norske troppen kjenner Danmark bedre enn de fleste. Kjetil Wæhler (35) er kaptein i Aalborg, mens Espen Ruud (26) er fast inventar på Odenses lag.

Begge spiller fra start lørdag kveld. Og begge har pene ting å si om Danmark.

- Det er et hyggelig folkeslag. Trivelige folk. Det er lett å trives i Danmark og det er det min familie gjør for øyeblikket, sier Kjetil Wæhler til Nettavisen.

Espen Ruud er enig. Han er i tillegg også begeistret for noe helt annet.

- Det som er best med Danmark, er at det er et lite land. Vi reiser alltid til kampene samme dag. Vi har ikke så mange reisedøgn. Veldig avslappende liv. Sykler til trening. Det er avslappet.

Må snakke engelsk
Wæhler nøler ikke et sekund når han blir bedt om å si det verste med Danmark.

- De er dårlige til å forstå norsk. Det irriterer jeg meg litt over. Det å være kaptein på et lag og skulle si noe på norsk, er håpløst. Jeg tror vi forstår danskene språkmessig bedre enn de forstår oss, så jeg må ty til engelsk. Men sånn er det.

Ruud er helt enig.

- De er forferdelige til å forstå norsk, men vi forstår dem. Det kan være litt tungt av og til. Man har ikke lyst til å bytte over til engelsk når man snakker med danskene, sier Ruud til Nettavisen.

Han forsøker å gi ordene dansk uttale for å kompensere – uten at det hjelper.

- Man prøver å uttale seg på dansk, men det er ikke så lett. Jeg har hatt opplevelser hvor de ikke forstår meg i det hele tatt. Jeg ringte på telefon og sa jeg skulle snakke med Vibeke, men det forsto de ikke i det hele tatt.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken