NORGE – SVERIGE 25-20 (10-11):

HERNING (Nettavisen): Gullet ble sikret etter en feiende god andre omgang mot Sverige. Dermed er Norge europamester i håndball for fjerde gang på rad, og slik skal selvfølgelig feires.

Camilla Herrem var en av flere som hadde en meget god match mot svenskene søndag kveld, og banket inn fire mål fra sin kantposisjon. Nå gleder Sola-jenta seg til å feste til de sene nattetimer.

- Jeg tror ikke vi skal dra før tolv i morgen, jeg, så vi kan jo feste hele natten, sier hun til Nettavisen.

- Det blir en bra bankett med masse godt drikke. Dette skal virkelig feires for det er så velfortjent. Om noen har noen problemer med det, så kan de bare drite i å ha det, sier den raske kantspilleren.

(Nettavisen kommer tilbake med reaksjoner etter feiringen i Danmark i natt.)

- Ikke huske så mye
Herrem får støtte av landslagskollega Heidi Løke når det kommer til festambisjonene.

- Vi skal vinne banketten også, og den vinner vi lett, sier Løke.

- Hvordan vil formen din være i firetida?

- Tror ikke jeg kommer til å huske så mye fra det som skjer utover kvelden, smiler 28-åringen.

- Hvem er det som synger mest på banketten?

- Gro er en av dem som holder ut lengst der, faktisk. Men vi kan vel strengt tatt ikke kalle det å synge. Syng med den stemmen du har er det vel noe som heter. Men det er gøy, og det er viktig, sier Løke.

Fjerde EM-gull på rad: Historisk seier

- Vi var dritgode
Norge fikk en litt treg start på finalekampen søndag, og lå under til pause. Etter hvilen derimot var det et meget tent norsk lag som kom på banen, og kjørte svenskene regelrett ned i kjelleren.

- Det er helt sykt! Vi ligger under til pause, men så klarer vi å snu det. Vi trenger å komme opp et gir, og det gjør vi etter pause. Vi trenger å heve oss sammen som et lag, og det gjør vi, sier Herrem.

- Vi var dritgode. Det var nydelig. Jeg tenkte egentlig aldri på at vi kunne tape. Det var en revansje fra sist, for vi er et bedre lag enn Sverige, og beviste det i finalen. Det er den beste måten å bevise noe.

- Hvordan har mesterskapet vært for deg?

- Jeg er stolt over hele laget. Jeg har hatt det gøy hele mesterskapet og storkost meg. Det å kunne avslutte med finale og gullmedalje rundt halsen er jo bare helt topp. Dette er helt sinnssykt, sier hun.

Kronprins-kyss
I likhet med Heidi Løke og flere av de andre norske jentene fikk også Herrem kyss av kronprins Frederik av Danmark i forbindelse med medaljeutdelingen. Det satte 25-åringen stor pris på.

- Ja, det fikk jeg. Et på hvert kinn, sier Herrem.

- Og kjæresten ble ikke misunnelig?

- Nei, det får han tåle. Det var annenhver som fikk kyss, så jeg stilte meg smart opp. Medalje og to kyss av ham, det er jo er jo kjekt, avslutter Sola-jenta.

Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED