- Det er typisk Vancouver å lugge og bite folk. De spiller som små jenter. Slikt hører ikke hjemme i hockey, så noen må ta tak i de tingene.

Uttalelsen tilhører Chicago Blackhawks-spilleren Dave Bolland etter den første finalekampen mellom Vancouver og Boston Bruins. Bolland er kanadier, men ser mye heller at det amerikanske laget i årets Stanley Cup-finale hever trofeet senere i juni.

Ordene smalt etter at Canucks' Alex Burrows bet en motstander i fingeren i den første finalen.

De aller fleste trodde vingen ville få karantene i neste kamp. Det gjorde Burrows imidlertid ikke, og han ble i stedet avgjørende i andre finale etter å ha scoret to av Vancouvers tre mål.

Upopulære i eget land
Etter å ha møtt Canucks til tøffe bataljer i NHL-sluttspillet tre sesonger på rad er Dave Bolland definitivt blant dem som ikke ønsker laget fra Canadas vestkyst noe som helst godt.

Men han er heller ikke alene.

En undersøkelse foretatt av avisen Vancouver Sun viste riktignok at 80 prosent av de spurte i hjemstaten British Columbia synes det var mer stas at Canucks tok seg til i Stanley Cup-finale enn at Vancouver var vertskap for vinter-OL i fjor.

Dersom man spør de kanadiske spillerne i NHL ligger imidlertid sympatien et annet sted enn i Vancouver.

- Nitti prosent av spillerne i NHL håper at Boston vinner finalen, har Edmonton Oilers-back Ryan Whitney hevdet overfor New York Post.

Whitney anerkjenner Canucks for deres gode spill, men mener laget består av en rekke spillere som det er vanskelig å unne suksess.

- Ryan Kesler, Kevin Bieksa og Raffi Torres er eksempler på sånne som irriterer meg. De slenger med leppa på isen og gjør hva som helst for å vinne, legger han til.

Kanadisk tørke
Det er 18 år siden et lag fra Canada sist gikk til topps i Stanley Cup. Det har gått nesten to tiår siden et lag fra hockeyens hjemland har vunnet det største som finnes i deres egen idrett. Likevel er det altså langt ifra en samlet nasjon som støtter Canucks i jakten på deres første triumf i sluttspillet.

Natt til tirsdag spilles tredje kamp i finaleserien i TD Garden i Boston. Vancouver leder 2-0 i kamper etter to knepne seirer på egen is. To av spillerne som har blitt utpekt som motstandere man ikke unner suksess, Raffi Torres og Alex Burrows, har stått for de avgjørende scoringene i hver sin kamp.