Gå til sidens hovedinnhold

- De står jo der og ler

Senegalesisk latter gir Kjell Jonvret bekymringer.

MOLDE - ODD 2-1:

AKER STADION (Nettavisen): - De står jo der og ler. De må komme seg hjemover, sier en oppgitt Molde-trener til Nettavisen.

Episoden som Jonevret sikter til, er reaksjonen til Mame Biram Diouf og Makhtar Thioune etter at de to senegaleserne på overtid hadde spolert en helt vanvittig trippelsjanse som kunne ha drept kampen til Moldes fordel. Etter å truffet alt annet enn nettmaskene, ble de to stående igjen i angrep og trekke på smilebåndet av all sjansesløseriet – uten å jobbe tilbake på påfølgende Odd-kontring.

- Mot Tromsø ble vi straffet for ikke å arbeide defensivt de siste minuttene av kampen. I dag ville vi lære av Tromsø-kampen og bli mer kyniske når vi leder på slutten på hjemmebane, sier Jonevret.

- Det er en fryd å ha senegaleserne på laget, men når Magne (Hoseth, journ.anm.) og Aksel (Berg Skjølsvik, journ.anm.) jobber utrolig hardt defensivt gjennom hele kampen og har frigjort mye rom for Makhtar og Mame, må de to sistnevnte hjelpe resten av guttene de siste minuttene, sier Jonevret.

Må le
Mame Biram Diouf ler når han får høre trenerens reaksjon på trippelsjansen som ikke førte til mål.

- Jeg har alltid fokus på det positive og smiler når jeg spiller. Som spiller skal man ha det gøy på fotballbanen. Om jeg ikke hadde hatt latter på banen ville jeg ha spilt svakt, sier Diouf.

- Kjell er sjefen og må få bestemme, sier Makhtar Thioune når han blir konfrontert med Jonevrets reaksjon på episoden.

- Jeg skal jobbe defensivt for laget og ikke bare tenke offensivt. Men samtidig er jeg opptatt av at laget skal gi publikum noe igjen for pengene. Det er mange som kommer for å se oss spille og da må vi gjøre noe ekstra underholdende, sier Thioune.

Manglende effektivitet
Moldes spissduo Mame Biram Diouf og Pape Pate Diouf har gjennom hele sesongen blitt kritisert for ikke å utnytte alle de store målsjansene de får i løpet av en kamp. Et sløseri som også gjentok seg mot Odd Grenland i kveld.

- Jeg trener hver dag på avslutninger. Jeg vet rett og slett ikke hvorfor ballen ikke vil inn. Samtidig er det bare i tre Tippeliga-kamper jeg ikke har scoret mål sier Mame Biram Diouf.

Men denne gangen ble ikke Molde straffet for sin manglende effektivitet. Mame Biram Diouf satte Makhtar Thiounes utsøkte gjennombruddspasning enkelt forbi Arni Gautur Arason i Odd-buret og i mål, mens Aksel Berget Skjølsvik knallet inn vinnermålet i første omgang med en vakker volley.

Diouf forsvinner?
Molde fotballklubb bekreftet i forrige uke at de hadde takket nei til et bud rundt 10 millioner kroner for Mame Biram Diouf. Dermed ser det ut til at det bare er et tidsspørsmål før Kjell Jonevret mister sin scoringsjuvel.

- Jeg er forberedt på at Mame kan forsvinne i løpet av sommeren. Slik er det Molde må jobbe. Kjøpe unge spillere for så å utvikle de til salgsobjekter, sier Jonevret.

Hovedpersonen selv tar alt snakk om en overgang til en utenlandsk klubb med stoisk ro.

- Det er ingen katastrofe om jeg blir værende i Molde. Om jeg blir, skal jeg forsøke å bli toppscorer i Tippeligaen, gliser Mame Biram Diouf.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

8 superkupp på kjøkkenutstyr

Kommentarer til denne saken