RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De sykeste dop-forklaringene

Sist oppdatert:
Hva har oralsex, mafia og en hevngjerrig massør til felles? Se her.

Oralsex med gravid kone, due-terte, mafiaen - alle er blitt brukt som forklaringer på hvorfor noen idrettsstjerner er blitt tatt i doping. Magasinet Wired har gjort et forsøk på å samle de verste.

Vi gjør det samme her, og oppfordrer deg samtidig til å sende inn andre forslag som du mener fortjener en plass på listen. Send oss en mail på sportsweb@tv2.no .

JUSTIN GATLIN, friidrett. Ble tatt for høyt testosteron-innhold i 2006.

Forklaring: En hevngjerrig massør skulle ha massert Gatlin med en klut som inneholdt testosteron. 100-meterløperen ble utestengt i åtte år.

JAVIER SOTOMAYOR, friidrett. Ble tatt for kokainmisbruk i 1999.

Forklaring: Soto mente det var mafiaen som sto bak. Cubas regjering mente det var CIA. Sotomayor fikk ett års karantene. Han måtte også levere fra seg gullmedaljen han vant i de panamerikanske lekene.

JUNSUKE INOUE, biljard. Tatt for bruk av Methyltestosteron i 1998.

Forklaring: Den japanske 58-åringen tok stoffet ikke bare for å holde biljardkøen stiv. - Min kone fortjener å bli tilfreds, sa han. Inoue fikk en karantene på to år.

PETR KORDA, tennis. Testet positivt for nandrolon i 1998.

Forklaring: Spiste kalvekjøtt på en restaurant, og mente han måtte ha fått i seg stoffet den veien. Problemet var bare at Korda måtte ha spist 40 kalver hver dag i 20 år for å få i seg tilsvarende mengder. Tsjekkeren ble idømt ett års karantene.

DENNIS MITCHELL, friidrett. Testet positivt for testosteron i 1998.

Forklaring: For mye øl og sex med kona var årsaken til at han hadde så mye testosteron i kroppen. Han fikk to års karantene.

TYLER HAMILTON, sykling. Tatt for bloddoping i 2004.

Forklaring: Hamilton mente at blod fra noen andre ble funnet i hans system, at han måtte ha hatt forskjellige gener i seg, kanskje fra sin mor eller fra et tvillingfoster. Testing støttet på ingen måte disse teoriene. Han ble utestengt fra sykkelsporten i to år.

DANIEL PLAZA, friidrett. For mye nandrolon i kroppen i 1996.

Forklaring: Plaza hadde mye oralsex med sin gravide kone, og han mente at han på den måten opptok for mye nandrolon i kroppen. Gravide har det med å produsere stoffet naturlig. Han fikk to års karantene, men ble frikjent i 2006...

ADRI VAN DER POEL, sykling. Testet positivt for stryknin i 1983.

Forklaring: Sprinterens svigerfar drev med oppdrett av duer til konkurranse, og det var duene som skulle ha blitt dopet med stoffet. Og da svigerfaren laget en terte til van der Poel der duer var hovedingrediensen, kom også forklaringen for en dag...

Van der Poel la opp i 2000.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere