Alpinsporten er full av spenning og dramatikk. Dessverre kan prisen å betale være i overkant høy.

Silvano Beltrametti (22. mars 1979 i Valbella) var regnet som et stortalent innenfor sveitsisk alpinsport. Beltrametti tok fjerdeplassen i utforrennet under VM i St. Anton i 2001, og noterte seg totalt for syv topp ti-plasseringer i verdenscupen.

Allerede som 22-åring fikk karrieren en brutal avslutning. Sveitseren pådro seg et brudd mellom 6. og 7. ryggvirvel under utforrennet i Val-d’Isère i desember 2001.

Beltrametti pådro seg lammelser under det stygge fallet, og konkurrerer i dag ved hjelp av monoski. Den tidligere toppalpinisten har fått en løypetrasé oppkalt etter seg i Lenzerheide.

Gernot Reinstadler (1. januar 1970 - 19. januar 1991) var nok et stort alpintalent som endte alpinkarrieren på verst tenkelige måte.

21-åringen falt under trening foran utforrennet i Lauberhorn, da han kom for langt ut til i høyre i en s-sving. Han omkom senere på grunn av de indre blødningene han pådro seg under fallet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Thomas Fogdö (14. mars 1970) er en tidligere svensk toppalpinist fra Gällivare.

Han rakk å få med seg fem verdenscupseire i slalåm og en totalseier i slalåmcupen før ulykken inntraff. Under en treningstur i Åre i 1995 brakk han ryggen, og ble lammet fra midjen.

I dag sitter han i rullestol og livnærer seg som foreleser, mental rådgiver og forfatter.

Regine Cavagnoud (27. juni 1970 - 31. oktober 2001) ble verdensmester i super-G i 2001. Gjennom hele karrieren var hun skadeplaget, og hun fikk faktisk ikke sin første verdenscupseier før hun var inne i sitt tiende konkurranse år.

Seieren i Cortina d’Ampezzo i 1999 ble den første av totalt ni. Fire kom i super-G, tre i utfor og to i storslalåm. Tragisk nok ble seieren i St. Anton den 29. januar i 2001 den siste.

Nøyaktig ni måneder senere omkom nemlig den franske alpinisten etter å ha kollidert med den tyske skitreneren Markus Anwander under trening i Pitztal. Cavagnoud pådro seg alvorlige hodeskader under ulykken, og ble fraktet med luftambulanse til universitetssykehuset i Innsbruck.

To dager senere døde hun av de omfattende skadene.

Hun ble gravlagt i fødebyen La Clusaz. Den franske alpinstjernen ble kun 31 år gammel.

Ulrike Maier (22. oktober 1967 - 29. januar 1994) var østerriksk toppalpinist, og ble to ganger verdensmester i super-G.

Maier hadde allerede lagt ti innholdsrike sesonger bak seg, da 26-åringens karriere fikk en brå slutt under utforrennet i Garmisch-Partenkirchen.

Hun var regnet som en av gullfavorittene foran OL på Lillehammer måneden etter, men verdenscuprennet skulle vise seg å bli hennes siste konkurranse. Maier mistet balansen og krasjet inn i en stolpe i utfortraseen.

Ulykken endte med brukket nakke. Hun ble fløyet til det nærliggende sykehuset i Murnau, men livet hennes sto ikke til å redde.

Maier etterlot seg en da fire år gammel datter og mannen hun skulle gifte seg med til våren, Hubert Schweighofer.