Den norske landslagsspilleren signerte nylig for tyske Union Berlin fra italienske Sampdoria.

Nordmannen har spilt i Sampdoria og Serie A i tre år og vært en fast og troverdig spiller i startoppstillingen. Forrige sommer var 26-åringen nære på å signere for Atalanta.

Denne sommeren har det vært flere rykter om en overgang vekk fra den blå delen av Genova. Det skal ha vært etter ønske fra Sampdoria, og ikke den norske profilen selv.

I et intervju med Il Secolo, gjengitt av det italienske nettstedet og strømmetjenesten DAZN Italia sier Thorsby at han har vært villig til å fornye kontrakten sin.

– Jeg sa i flere måneder at jeg ville signere en kontraktsforlengelse, men de ønsket aldri å snakke med meg om det engang. For meg var det en veldig trist.

I løpet av hans tre år i Italia har han lært seg italiensk og blitt en stor publikumsfavoritt. Det virker ikke å ha brydd Sampdoria-ledelsen.

– De tryglet meg om å forlate klubben til fordel for Union Berlin. De var veldig tydelige i at de ville selge meg uansett betydning, forteller Thorsby.

Les også: Thorsby klar for Union Berlin

Bekrefter overfor Nettavisen

Thorsbys far og agent, Espen Thorsby, bekrefter overfor Nettavisen historien fra italienske medier. Han påpeker likevel at sønnen nå er strålende fornøyd med å være i gang for Union Berlin.

– Sampdoria presset på og trengte å selge. Morten var interessert i å bli og vi ville diskutert en ny kontrakt hvis Sampdoria hadde tilbudt en. Det kunne de imidlertid ikke, sa de. De måtte selge, forklarer faren og fortsetter:

– Da Union kom på banen var det veldig sportslig spennende samtidig som Tyskland har et stort potensial med tanke på Mortens We Play Green prosjekt. Derfor fokuserte vi på Union. Det var andre klubber som var villig til å betale mer, men de var mindre sportslig spennende og ikke interessante fra et WPG-perspektiv, forteller han.

Ville hjelpe klubben

Den blonde nordmannen hadde ett år igjen av kontrakten i Italia og kunne ha blitt i klubben han har blitt så glad i. På spørsmål om hvorfor han dro holdt ikke Thorsby igjen.

– Jeg føler meg knyttet til klubben og jeg vet de har det vanskelig for øyeblikket. Klubben presset meg. De kunne ikke forlenge kontrakten min og et salg ville hjelpe dem økonomisk. Kunne jeg si nei?, spør midtbanespilleren tilbake.

Til tross for en trøblete avskjed er ikke landslagsspilleren sint. Faktisk ønsker han heller en retur i fremtiden.

– Jeg la igjen en del av hjertet mitt i garderoben og drømmer om å komme tilbake til Sampdoria som kaptein. Det skal jeg sørge for de neste årene. Selvsagt skal det mye til, men det er noe jeg drømmer om, sier utenlandsproffen.

Pappa Thorsby påpeker likevel at sønnen nå er 100% motivert på å ta fatt på hverdagen i Berlin. Han er på leilighetsjakt og blir muligens å se i aksjon for tyskerne allerede i lørdagens treningskamp mot Nottingham Forest.

Thorsby signerte på en treårskontrakt med Union og blir dermed de neste årene å se i Bundesliga.

Les også: Eksplosjon av norske spillere i Serie A: – Utrolig moro