Gå til sidens hovedinnhold

- De var faktisk i tvil

Nå trenger Aksel Lund Svindal ro og hvile.

SCHLADMING (NTB): Aksel Lund Svindal lå an til å sikre en medalje, men hektet halvveis ned i slalåmtraseen og var ute av superkombinasjonen i VM.

- Ja, det var nok kanskje en medalje som røk i den hekten, men slik er det, sa Svindal til NTB en liten halvtime etter at kombinasjonen var avgjort.

Gullet gikk til amerikanske Ted Ligety med kroaten Ivica Kostelic på annenplass. Det skilte 1,15 sekund mellom dem. Østerrikeren Romed Baumann kjørte inn til en svært populær bronsemedalje, ytterligere to hundredeler bak.

- Jeg kom helt greit i gang og prøvde å gi på alt jeg hadde. Jeg skjønte at Ligety kom til å bli vanskelig, men etter ham var det faktisk mulig å ta sølvet, og det hadde vært ganske fett, men det gikk ikke. En hekt er sånt som skjer en gang i blant, slo Svindal fast overfor norsk presse.

- Det var irriterende da det skjedde, men lite å gjøre noe med, la han til.

Han hadde vunnet gullet i begge de to foregående superkombinasjonsrennene i VM, men denne gangen overtok altså Ted Ligety den tronen.

Sølv innen rekkevidde
- Jeg visste om resultatlisten da jeg startet, og da jeg kom ned fikk jeg høre at jeg bare hadde tapt fem hundredeler til Ligety til mellomtiden, så sjansen for sølv var absolutt til stede, fortalte Svindal.

Men han hang ikke så veldig med hodet likevel.

- Jeg har gitt bra med gass og vunnet to VM på rad i kombinasjonen, så at jeg skulle ryke ut i dag er slik som skjer, mente han.

Etter utforomgangen tidligere mandag lå Svindal på annenplass bak Baumann, men da trodde han at avstanden fram til de beste slalåmkjørerne ikke var stor nok. Han gjorde mye for å avskrive medaljemulighetene sine, men slo likevel kraftig tilbake i slalåmomgangen, i alle fall så lenge han var med.

Ikke samme ski
- Jeg brukte ikke de samme skiene i utforomgangen her som de jeg vant gullet med på lørdag. De var litt ødelagt, og hadde jeg brukt dem her, så ville de blitt helt ødelagt. Det var årsaken til at jeg brukte litt andre ski nå, forklarte han.

- Nå blir det litt opp til støtteapparatet hva jeg gjør fram mot storslalåmen, for de var faktisk i tvil om jeg burde kjørt denne slalåmomgangen, så alt tyder vel på at det blir litt ro og hvile den nærmeste tiden nå, sa Svindal til NTB.

Han skal ikke kjøre tirsdagens lagkonkurranse i VM, så for han gjenstår bare storslalåmrennet fredag. Der er han ikke gullkandidat, men han er en av dem som kan være med å kjempe om medaljene.

Den store gullkandidaten i storslalåmrennet er Ted Ligety, som allerede har sikret seg to VM-gull, i super G og nå superkombinasjonen.

- Jo, nå ser det bra ut for Ligety når det gjelder storslalåm også. Han har sikkert troen på at det kan gå greit etter to gull til nå. Han ligger godt an til å bli den store VM-kongen, sa Aksel Lund Svindal om overmannen fra superkombinasjonen. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken