*Nettavisen* Sport.

De verste sparkene i NFL

Foto: Getty Images/All over Press

Det er ikke bare Billy Cundiff som har dummet seg ut. (Video)

23.01.12 16:12

Med 15 sekunder igjen av AFC-finalen mellom Baltimore Ravens og New England Patriots fikk Ravens' Billy Cundiff muligheten til å sikre ekstraomganger på stillingen 20-23.

31-åringen trengte bare å sette en field goal fra 32 yards for at kampen skulle ende uavgjort, men feilet da det gjaldt som mest.

Dermed kunne Patriots slippe jubelen løs og gjøre seg klar til Super Bowl mot New York Giants.

Billy Cundiff har nok ikke sovet spesielt godt i natt, men vi har samlet noen videoer, som Ravens-spilleren kan trøste seg med.

Her er Cundiffs mislykkede forsøk fra søndagens kamp mot New England Patriots:

HTML EMBED

Allerede nå er det lagt ut filmer på You Tube, som sammenligner Cundiff med Ray Finkle fra Jim Carrey-komedien Ace Ventura.

Ravens-kickeren er imidlertid langt fra den eneste som har dummet seg ut på en field goal. Her er noen av de verste tabbene.

Craig Anderson, Minnesota Vikings
I 1998 var Minnesota Vikings virkelig i flyten. Laget sto med 15-1 og hadde satt ny rekord i antall poeng i løpet av en sesong.

Kickeren Gary Anderson hadde ikke bommet på en eneste field goal i løpet av sesongen. I NFC Championship-kampen mot Falcons gikk Anderson fram for å sette en field goal på stillingen 27-20 til Vikings.

Den vanligvis så sikre kickeren bommet og i stedet var det Falcons' kicker Morten Anderson, som ble den store helten. Vikings har fremdeles til gode å spille seg fram til Super Bowl etter dette.

HTML EMBED

John Carney, New Orleans Saints
Stort bedre gikk det ikke for John Carney. New Orleans Saints måtte slå Jacksonville Jaguars for å nå sluttspillet i 2003, men lå under 20-13 og tiden var i ferd med å renne ut.

Et lite mirakel utspilte seg da Saints klarte å sentre seg fram til en touchdown da ballen til slutt havnet hos Joe Horn. Stillingen var 20-19 og John Carney måtte bare sette ekstrapoenget for å sikre overtid.

Ekstrapoenget er vanligvis den kjedeligste delen i amerikansk fotball og ofte en formalitet, men ikke denne gangen.

HTML EMBED

Garo Yepremian, Miami Dolphins
I det neste klippet skal vi helt tilbake til 1973 og Super Bowl mellom Miami Dolphins og Washington Redskins. Det gikk bra til slutt, men Dolphins kicker Garo Yepremian holdt virkelig på å rote det til for Dolphins.

På stillingen 14-0, gikk kickeren fram for å sette et field goal. Sparket ble blokkert og Yepremian tok opp ballen for å forsøke å kaste den framover. Han fomlet og endte opp med å slå ballen opp i lufta med et baggerslag.

Redskins løp inn en touchdown, men nærmet seg aldri Dolphins ledelse, og Yepremian kunne til slutt le av det hele.

HTML EMBED

Mike Vanderjagt, Indianapolis Colts
På stillingen 21-18 ser det ut til at Colts skal gå på et overraskende tap mot Pittsburgh Steelers i 2005. Steelers har ballen, men den blir slått ut av hendene på Jerome Bettis og returnert av Colts forsvaret.

Mike Vanderjagt går fram for å sikre uavgjort med 21 sekunder igjen å spille. Ballen ligger på 46 yards, men den vanligvis sikre kickeren feiler grovt.

Kvaliteten på klippet er dårlig, så det er vanskelig å se hvor grov bommen er. Faktum er at den var så grov at man fremdeles spøker om at Vanderjagt sparket med feil bein.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.