Den tragiske flyulykken i Russland har satt spor over hele verden. Passasjerer fra ti forskjellige land er blant de 43 omkomne.

Hele hockeylaget til Lokomotiv Jaroslavl mistet livet, med unntak av Aleksander Galimov, som skal ha fått 80 prosent av kroppen forbrent i ulykken. I tillegg har også én av de åtte ansatte i flyselskapet overlevd.

Les også: Sjokkert Shampo mistet romkamerat

En av dem som ikke overlevde, er den tidligere NHL-spilleren Karlis Skrastins. Han kom til Russland i sommer etter nesten et tiår i NHL. De to siste sesongene spilte han for Dallas Stars.

«Reality check»
Onsdag dukket Skrastins ufrivillig opp i livet til Jeff Chick, en hockeyfan som i arbeidstiden kjører limousin og på fritiden skriver en blogg som han kaller «A Chicks Perspective».

Det siste innlegget har han kalt «Reality check». Her forteller han at han onsdag egentlig var ferdig på jobb rundt 12, men sa ja til å ta et ekstra oppdrag klokken 14. Det ga ham tid til å logge seg på Facebook og lese om den tragiske flyulykken.

Deretter sjekker han hvem neste kunde er. Det viser seg å være Dallas Stars. Han gjenkjenner ikke etternavnet, så han søker på Google.

«Den følelsen som sprer seg i kroppen, er uforklarlig. Jeg bare stirrer på telefonen. Han var på det flyet og han er død. Jeg sitter et par hundre meter fra huset hans og innser plutselig hva dette oppdraget handler om. Jeg skal snart plukke opp familien til denne mannen. En familie som gikk til sengs i går, uten en bekymring i verden. En familie som ikke hadde noen planer om å reise med Lufthansa til Europa da den våknet i morges.»

Uvitende
Når han kommer fram til huset, kommer en mann ut og forteller at familien kommer hvert øyeblikk. Han forteller om situasjonen og legger til at han ikke må kondolere, fordi barna ennå ikke vet at pappaen deres er død.

«Jeg kan ikke engang forestille meg hva enken gjennomgår. Hjertet mitt gråter for henne. Jeg er så glad for at dette er en kort tur. Så skjer det: To jenter, rundt 2 og 5 år gamle, kommer løpende ut døren, oppstemte over reisen de skal foreta. Begge har langt, blondt hår, blå øyne og gigantiske smil.»

Jeff Chick føler smerten og tårene presse på.

«Jeg kjenner ikke engang disse menneskene, og jeg er i ferd med å bryte sammen, her i innkjørselen deres.»

«Det piner meg å vite at disse jentene er totalt uvitende om hvorfor de skal reise. Jeg kan ikke unngå å tenke på mine egne barn, og på hvordan det vil være dersom de våknet opp i morgen og jeg var borte for alltid. Knusende!»

Brast i gråt
Bak barna kommer moren og hennes svigermor, Karlis Skrastins mor.

«Under hele limousinturen snakker moren i telefonen. Hun snakker ikke engelsk. Det gjør ingen av dem. Selv om dette virker uvesentlig, er det ikke det. Jeg skjønner ikke et ord av det hun seg, men smerten i stemmen hennes forteller hele historien. Svigermoren underholder barna bakerst i bilen.»

Etter turen, etter at de smilende jentene har gått inn i i terminalen, bryter Jeff Chick sammen.

«Jeg kommer ikke mer enn 30 meter bort fra terminalen før jeg mister kontroll og gråter uhemmet. Jeg føler meg dum, men det bryr meg ikke. Jeg får ikke jentene ut av hodet. Tanken på at de ikke har noen idé om at de ALDRI mer får se faren sin.»

Det var ikke bare hockeyspillere og ansatte i et flyselskap som mistet livet. Det var fedre, brødre, sønner.

Les hele bloggen her.

PS. KHL-direktør Aleksander Medvedev opplyste torsdag at Lokomotiv Jaroslavl vil få to-tre spillere fra hver av de andre klubbene i ligaen, slik at laget etter hvert vil kunne være med denne sesongen. Sesongstarten er utsatt til 12. september.