Vi befinner oss fortsatt i «silly season» i store deler av Fotball-Europa, og ballspill er byttet ut med overgangsrykter og tidvis ville spekulasjoner.

Overgangsvinduet har nærmest blitt en idrett i seg selv, men når kan egentlig klubbene kjøpe og selge spillere? Når åpner - og stenger vinduene i Europa i år?

Oppdateres fortløpende: Alle overgangene i Premier League denne sommeren

Premier League - 16. mai - 8. august

Nytt for Premier League-klubbene fra forrige sesong er at vinduet i sommer stengte ved sesongstart, slik et flertall av Premier League-klubbene stemte for. Det er fortsatt være mulig å selge spillere etter denne datoen, men da altså uten mulighet for å hente erstattere.

Nettavisen Pluss: Seks spillere som kan bli hentet av Manchester City i sommer

Vanligvis har klubbene også hatt anledning til å jobbe med overganger frem til midnatt, men i 2019 var klubbene nødt til å ha avtalene i orden tidligere på ettermiddagen. Deadline Days siste frist i England var 18.00 norsk tid.

Som vanlig hadde Premier League-klubbene mulighet til å søke om en kort forlengelse, så fremt de kunne legge frem gode nok argumenter til Premier League om at overgangen snarlig er i havn.

Se Toppserien direkte: Få 1 måned for 1 krone, eller 3 måneder for 399 kroner

OBS: Spillere som hentes til Premier League fra utlandet kan ikke offisielt registreres før 11. juni, mens spillere som allerede befinner seg i fotballsystemet på balløya kan registreres fra 16. mai.

La Liga - 1. juli - 2. september.

Med tanke på at overgangsvinduet i Spania ikke åpnet før 1. juli, er det forståelig at flere stusser over at Real Madrid allerede før denne datoen signerte spillere som Eden Hazard og Fernand Mendy.

Det handler rett og slett om at klubbene kan gjøre avtaler seg i mellom, men spillerne vil ikke bli offisielt registrert i La Liga før 1. juli.

Klubbene i La Liga kan signere bosmanspillere etter 2. september, samt selge å låne ut spillere til ligaer hvor vinduet er åpent også etter stengedatoen.

Bundesliga - 1. juli - 2. september

Samme opplegg som i Spania. Vintervinduet varer fra 1. - 31. januar.

Ikke bli overrasket om Bayern München er ferdighandlet lenge før 1. juli, da storklubben er kjent for å være svært effektive tidlig på overgangsmarkedet.

Serie A - 1. juli - 23. august

Italienerne følger Premier League-eksemplet, og stenger vinduet bare døgnet før sesongen sparkes i gang. Det var ventet at vintervinduet i Italia ville kortes ned, men klubbene stemte mot forslaget - og dermed blir det kjøpefest hele januarmåned også her.

Les også: Kårer verdens mest verdifulle spillere: Liverpool-stjerner skyter til værs på listen

Ligue 1 - 11. juni - 2. september

I Frankrike starter de opp noe tidligere enn hos naboene i Italia, og også her vil det være mulig å signere spillere gjennom hele januar.

Tidlig ute

Det er også viktig å merke seg at klubber i Europa har mulighet til å komme til enighet med både klubb og spiller utenom de offisielle datoene, men spillere kan altså ikke registreres i sin nye liga før de oppgitte datoene under.

Et eksempel på dette er Eden Hazard, som for lengst er meldt klar for Real Madrid, til tross for at overgangsvinduet i Spania ikke har åpnet enda.

Øvrige ligaer

Det er ikke mange sesonger siden det ville vært helt utenkelig at veletablerte fotballspillere forlater europeisk toppfotball til fordel for Kina, Japan, Saudi-Arabia eller MLS (USA).

Det er ikke lenger like utenkelig, og stadig flere stjerner velger trygge økonomiske rammepakker - noe som er vanskelig å klandre de for.

Kina:

Vinduet for spillerkjøp er åpent fra 1. januar - 28. februar, men spillere kan stadig forlate den Kinesiske Superligaen etter denne datoen.

Spillere som Oscar, Ramires og Alex Teixeira er eksempler på fotballspillere som stadig spiller i Kina, men vi ser en tendens til at spillere i økende grad returnerer til europeiske ligaer igjen - som tydelig er ønsket til tidligere Atlético Madrid-spiller Yannick Carrasco.

MLS:

I USA er det datoene 13. februar - 7. mai som gjelder for spillerkjøp, men klubbene i MLS har også muligheten til å søke om å hente spillere utenfor dette vinduet, men trenger da en International Transfer Certificate (ITC) fra spillerens tidligere klubb for å kunne bruke spilleren i tellende kamper.

Klubbene i MLS kan også selge - og låne ut spillere, såfremt overgangsvinduet er åpent der spilleren er ønsket.

Eliteserien

Her hjemme er det et kort sommervindu for overganger mellom 1. og 31. august i 2019, mens overgangsvinduet mellom sesongene var 9. januar til 1. april.