RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Debutant med uvanlige nerver

Foto: Geir Olsen / SCANPIX
Atle Pedersen Rønsen får guttedrømmen oppfylt når han deltar i sin første tysk-østerrikske hoppuke, men gleder seg ikke til alt på reisen.

Selve konkurransene er 23-åringen imidlertid klar på at han ser veldig fram til.

- Det blir stort. Jeg har egentlig ikke peiling på hvor stort det faktisk er å være med der nede, men det blir helt sikkert ekstremt gøy, sier debutanten til Nettavisen.

- Dette er guttedrømmen som går i oppfyllelse. Som liten så jeg alltid hoppuka på TV, og jeg husker at spesielt rennet på 1. nyttårsdag var stort. Hoppuka har jeg fulgt hvert eneste år, så det blir veldig moro å være med selv.

Ordnet ekstraplass
På de siste seks rennene i kontinentalcupen har 23-åringen endt blant de fire beste hver gang. En andreplass, tre tredjeplasser og en fjerdeplass ble kronet med seier i storbakkerennet i tyrkiske Erzurum sist helg.

Allerede før det sistnevnte rennet hadde Rønsen sikret Norge en ekstra plass i hoppuka på bakgrunn av sine gode resultater. Landslagsledelsen var derfor ikke i tvil om at det var nettopp han som fortjente den siste plassen i den norske troppen.

Rønsen har stort sett bare konkurrert hjemme i Norge på det ypperste nivået i hoppsporten. Eidsvoll-hopperen har en 29.-plass fra Holmenkollen i 2010 som beste resultat i verdenscupen. Om han holder formen fra de siste kontinentalcuprennene, tror Rønsen det er mulig å hevde seg lenger opp på resultatlistene.

- Jeg har hevdet meg bra i alle typer bakker og vist stabilitet. Nivået og alt annet rundt rennene er helt annerledes i vedenscupen. Men hvis jeg får ut det beste, håper jeg på plasseringer blant de 20 beste, sier Rønsen til Nettavisen.

- Fornøyd med topp 20
Hoppukedebutanten får støtte av landslagssjef Alexander Stöckl på det synspunktet.

- Det er har vært fint å se Atle prestere jevnt i COC-rennene. Kvaliteten på rennene der tilsier at en seier ofte tilsvarer et resultat blant de 20 beste i verdenscuprenn. Om han klarer plasseringer blant de 20 beste i hoppuka kan han være fornøyd, mener Stöckl.

- Han er først og fremst med for å få erfaring med verdenscuprenn også utenfor Norge. Vi håper det blir positive dager for ham i Tyskland og Østerrike, tilføyer landslagssjefen overfor Nettavisen.

Atle Pederesen Rønsen har imidlertid ikke bare ting å se fram til i sin første hoppuke. Torsdag fikk han nemlig beskjed av mer rutinerte Bjørn Einar Romøren (med for tiende gang) og Tom Hilde (med for sjette gang) at han må holde nyttårstale for resten av landslaget. Den skal gjennomføres på både norsk, engelsk og tysk.

Lite hjelp å få
Rønsen forsøkte seg med at oppgaven må deles på mellom ham og Vegard Sklett, som heller ikke har deltatt i hoppuka før. Svaret var derimot at det var kun han som nå hadde fått ansvaret for talen.

- Jeg gruer meg veldig til den. Jeg får høre med Rune Velta om han har noen råd på hvordan man skal gjøre det der. Men jeg kommer nok ikke til å få så mye hjelp fra de mer rutinerte gutta, smiler førstereisgutten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere