RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Debutanten vil gripe sjansen

Foto: Foto: Svein Are Tollås / SCANPIX
BELFAST (TV 2 Nettavisen): Morten Gamst Pedersen kom med i landslagstroppen som erstatter for Trond Andersen. Onsdag debuterer stortalentet for Norge mot Nord-Irland.

- Det blir stort å få spille for landslaget - det blir veldig spennende. Jeg skal gjøre alt for å gripe sjansen jeg har fått, sier Morten Gamst Pedersen til TV 2 Nettavisen.

Ikke nervøs
22-åringen har vært i storform så langt i vinter. Venstrekanten har dunket fire baller i nettet for Tromsø i de tre siste treningskampene, og scoret like mange for U23-landslaget under Qatar-turneringen.

- Det har gått veldig bra for meg i det siste. Nå må jeg bare fokusere på å gjenta prestasjonene mot Nord-Irland, sier Gamst Pedersen, som ikke var særlig nervøs da han mottok meldingen om at han starter oppgjøret.

- Jeg er ikke nervøs nå, men spenningen kommer nok opp mot kampen. Det er bare positivt, jeg må ta det ut som positiv energi.

Fortjener sjansen
Åge Hareide tok en lengre prat med flankespilleren etter at laguttaket var klart. Sjefen er veldig klar på at debuten skal bli en positiv opplevelse for talentet.

- Han må ikke ta av nå. Samtidig er det viktig at han senker skuldrene. Han skal ha lov å gjøre feil, det viktigste er at han debuterer med glede, sier Hareide til TV 2 Nettavisen. Han er full av lovord når han skal begrunne uttaket av Tromsø-vingen.

- Han er en utrolig spennende spiller. Jeg følte at han måtte få sjansen nå. Han kan nå veldig, veldig langt, sier landslagstreneren om debutanten.

- Jeg har diskutert ham med Hallvar Thoresen. Han fortalte at Morten var stabilt god underturneringen i Qatar.

Bryter grenser
Gamst Pedersen setter pris på sjefens rosende omtale, men viser ingen tegn til miste bakkekontakten.

- Jeg er opptatt av å bryte nye grenser, men det er viktig å gjøre det gradvis. Dette er enda et skritt for meg, men jeg er opptatt av å ikke stille for store krav. Jeg må ta det gradvis. Det er bedre å spise ett kakestykke om gangen enn hele kaken i ett jafs, sier debutanten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere