*Nettavisen* Sport.

Debutanter scoret til ingen nytte

Foto: Stavanger Oilers

Norge måtte se seg slått med 3-2 (2-1, 1-0, 0-1) av Danmark i en firenasjonersturnering i ishockey fredag.

To debutanter slo til med nettkjenning i sin debut på landslaget.

Både Christian Dahl Andersen (Arboga, Sverige) og Morten Bakkene (Stavanger) spilte godt mot danskene.

- Veldig gøy at debutantene slo til, de spilte begge gode kamper og fikk hvert sitt mål. God var også målvakt Pål Grotnes (Halmstad, Sverige), sa landslagets manager Geir Hoff til NTB etter kampen.

Dahl Andersen brukte bare drøyt fem minutter før han scoret med det norske flagget på brystet. Han var raskt framme på en retur etter et skudd fra Anders Bastiansen.

Målet sørget for norsk ledelse, men dårlig forsvarsspill gjorde at det sto 1-1 etter 15.29 minutter. Rett etter tok danskene ledelsen etter spill fem mot tre. I 2. period fikk ikke Norge spillet til å sitte. Marco Pettersen økte mot slutten til 3-1.

- Vi er ikke fornøyd med 2. perioden. Vi spilte rett og slett ikke bra ishockey, innrømmet Hoff.

Det norske spillet ble kraftig bedret i den siste perioden, og det var fortjent at Morten Bakkene reduserte etter 48.03. Bakkene fikk til det forløsende skuddet etter en norsk kanonade foran det danske målet.

- Vi hadde fortjent en utligning, men det har vi sagt før. Danskene holdt unna og forsvarte seg godt. Vi klarte ikke å komme igjennom muren de satt opp, sa Hoff til NTB.

Danskene holdt imidlertid unna for det norske presset på tampen av kampen. Dermed vant de innledningskampen, mens Norge må sikte seg inn på revansj mot vertsnasjonen Ungarn lørdag.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.