Debuterte med sølv

BIRKEBEINER`N SKISTADION (TV 2 Nettavisen): Astrid Uhrenhold Jacobsen (18) gikk sitt aller første klassiske sprintløp i karrieren i NM. Hun endte opp med en sensasjonell sølvmedalje.

28.01.05 16:40

Ungjenta fra Heming var fullstendig uforberedt på viraken som fulgte den særdeles gledelige og overraskende sølvmedaljen. Og det var konkurrentene også.

- Jeg vet ingenting om henne. Men det er veldig moro at det kommer opp ungjenter. Vi trenger nye jenter til å fylle opp sprintlaget, sier gullvinner Marit Bjørgen.

Bare fristil
Astrid har til nå bare gått sprintrenn i fristil. Derfor var da også målet for dagen nokså beskjedent.

- Jeg hadde som mål å komme meg videre fra prologen. Jeg hadde ikke drømt om dette. Det er litt uvirkelig å sitte her ved siden av Marit Bjørgen. Det har ikke helt gått opp for meg at jeg har tatt sølv ennå, sier Astrid Uhrenhold Jacobsen.

Hun har dansk mor og norsk far. Begge foreldrene er leger. Og sølvvinneren legger stor vekt på at hun også kan tenke seg å starte på en lengre utdannelse.

Studere
- Jeg tror jeg kommer til å studere til høsten, og kommer nok ikke til bare å satse på langrenn. Jeg liker å bruke hodet mitt også. Det er noe vi legger stor vekt på i min familie. Jeg tror imidlertid ikke at jeg kommer til å studere medisin, forteller hun.

Astrid imponerte stort på OL-arenaen fra 1994. Det var bare suverene Marit Bjørgen som var sterk nok til å holde ungjenta fra livet. Men noe VM blir det ikke på 18-åringen. Der er toget gått for denne gangen.

- Men det er jo et OL neste år. Tenker du noe på det?

- Nei, det tenker jeg ikke på i det hele tatt. Det er noe de andre jentene i klubben spøker med det, sier hun til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.