*Nettavisen* Sport.

Declan Rice mottok trusler etter å ha valgt England fremfor Irland

 

ENGELSK LANDSLAGSSPILLER: Declan RIce representerer nå England etter at han tidligere har spilt for Irland. Foto: Mark Pain (Pa Photos)

Declan Rice mottok trusler etter at han skiftet landslag tidligere i år.

Det sier West Ham-spilleren i et intervju med ITV News. Ifølge Rice skal han ha mottatt trusler i sosiale medier etter at han valgte å representere det engelske landslaget fremfor det irske.

- Jeg har sett folk si at de skal komme hjem til huset mitt, sier Rice i intervjuet med ITV News.

20 år gamle Rice hadde muligheten til å representere begge landene og spilte også for Irland på yngre landslag. Han fikk også tre landskamper for det irske A-landslaget, men dette var vennskapskamper, derfor hadde Rice mulighet til å bytte til det engelske landslaget, noe han valgte å gjøre i februar.

Rice er født i London, England. Hans besteforeldre er fra Irland, derfor har han hatt muligheten til å representere begge landene.

- Jeg klikket på noen av profilene og det er bare «fake» kontoer, så man vet ikke om det er sant eller ikke. Når jeg tenker på det så var jeg egentlig aldri redd, fordi supportere kommer til å slenge skjellsord til meg uansett, sier Rice videre til ITV News.

Rice har fått fire kamper for England siden han valgte å bytte landslag. Senest i søndagens 4-0-seier mot Bulgaria på Wembley var den sentrale midtbanespilleren involvert for fødelandet.

West Ham-spilleren sier i intervjuet at situasjonen har vært vanskelig for foreldrene hans og at de har vært mer bekymret enn noen andre.

Allikevel har Rice holdt fokus og lagt lite vekt på truslene han har mottatt.

- Jeg må bare se på det å le av det på et vis. Du tenker, ja, som om de kommer til å gjøre noe slikt, sier Rice om truslene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.