RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dediserte seier til lagkamerat

Sist oppdatert:
Quick Step-teamet vant første etappe av Tour of Qatar. Etterpå ble seieren dedisert til Davide Viganó (22).

Det belgiske sprintlaget vant lagtempoetappen over seks kilometer fire sekunder foran Milram-teamet, og hadde åtte sekunder ned til Team Liquigas Bianchi.

Men Quick Step-teamet ble rammet av en personlig tragedie kun dager før rittet i Qatar. Davide Viganó mistet nemlig sin far, og laget hadde gjort en avtale om at han skulle få krysse målstreken først for å hedre hans minne.

Dessverre falt italieneren av på den siste biten inn mot mål, men hele laget dediserte dagens seier til 22-åringen og hans familie.

- Vårt mål var i dag at Viganó skulle krysse mållinjen først, for å få ledertrøya. Hans far døde for kort tid siden, men Davide måtte dessverre slippe på den siste delen av løypa. Denne seieren er uansett for ham og hans far, sier Steven de Jong til lagets egen hjemmeside.

Han skal derfor bære ledertrøyen når rittet fortsetter i morgen. Den kan bli årets første utfordring for sprinterne, og stjerneduellen mellom Quick Steps egen wonderboy Tom Boonen og Team Milrams sprintess Alessandro Petacchi.

- Etappene er mer eller mindre de samme som under fjoråret, med de samme tekniske utfordringene. Vi vet hva vi må gjøre, og vil gjøre vårt beste for å vinne dem, sier Boonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere