RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Defoe sørget for seier

Foto: Dylan Martinez / REUTERS / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Tottenham vant London-derbyet mot West Ham.

TOTTENHAM - WEST HAM 3-1:
Tottenham hadde slitt med å vinne kamper den siste tiden og hadde falt nedover på tabellen.

Søndag kom London-rival West Ham på besøk på White Hart Lane.

Hjemmelaget vant komfortabelt 3-1 etter to scoringer av Jermain Defoe og ett av Gareth Bale. Andy Carrol reduserte for bortelaget åtte minutter før slutt.

Supermål
Det var tydelig fra start at hjemmelaget hadde lyst til å reise kjerringa søndag kveld. Tottenham presset høyt og eide kampen innledningsvis og kom til flere store sjanser.

Tolv minutter ut i kampen dro en for anledningen strålende Gareth Bale seg elegant forbi et par West Ham-spillere, før han fyrte av et kanonskudd fra 25 meters hold. Ballen suser rett i tverrliggeren og ned på streken uten at Jussi Jääskelainen i West Ham-målet var i nærheten av ballen.

Ett minutt før pause blir publikum vitne til en fantastisk scoring.

Jermain Defoe mottok ballen ute på siden ved midtbanestreken. Han dro av to mann i samme bevegelse, førte ballen oppover før han på nytt dro av en West Ham-spiller. Fra rundt 20 meters hold fyret han av et kanonskudd som suste inn i nettet bak en sjanseløs keeper. En vanvittig prestasjon av Defoe.

Strålende andreomgang
Hjemmelaget åpnet andreomgangen med høyt press og stresser West Ham.

Bale hadde vært hissig på grøten i hele kampen og hadde flere gode skuddforsøk i innledningen av andre omgang, og etter 58 minutter skulle vingen få uttelling.

Clint Dempsey flikker en god ball over forsvaret til West Ham og til Bale som kommer på et godt løp. Vingen mister balansen men klarer å sette ballen forbi Jääskelainen og stolpe inn. Herlig mål av Tottenham.

Dette var Bales første mål hjemme på White Hart Lane på ti måneder.

64 minutter ut i kampen skulle Defoe bli tomålsscorer.

West Ham mistet ballen midt på banen og Dempsey spilte fri Aaron Lennon. Den lynraske vingen stormet fremover og kom alene med keeper. Lennon var uegoistisk og spilte ballen på tvers over til en helt ledig Defoe som enkelt kunne sette ballen i det åpne målet.

Trøstemål
Bortelaget slet kraftig med å skape noe som helst søndag, men etter 82 minutter skulle de få et trøstemål.

James Tomkins slo et flott innlegg fra kanten. Liverpool-utleide Andy Carrol vant duellen inne i feltet og headet ballen i det lengste hjørnet bak en sjanseløs Hugo Lloris i Tottenham-målet. Dette var Carrols første mål i West Ham-trøya.

Nærmere kom ikke bortelaget, og Tottenham kunne dermed klatre forbi West Ham på tabellen og opp til en syvende plass.

PS! Mark Clattenburg hadde ikke dømt kamp på nesten èn måned etter at han ble beskyldt for å ha kommet med rasistiske kommentarer mot John Obi Mikel. Søndag var dommeren tilbake i aksjon som fjerdedommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere