RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ødegaard lei av scoringsmaset

Sist oppdatert:
Alexander Ødegaard er lei av å måtte svare på spørsmål om sin måltørke for Viking. Vi følger Viking - Start direkte klokken 18.

VIKING STADION (TV 2 Nettavisen): Vikings rekordkjøp har gått målløs av banen i hele 16 kamper for Viking om en tar med treningskampene i forkant av årets sesong.

Klikk her for å se Viking - Start direkte kl. 18!

Føler ikke presset
Ødegaard ble hentet til Viking for å sju millioner kroner – men har foreløpig måttet konstatere 1440 målløse minutter for blåtrøyene.

- Føler du etter hvert presset?

- Om jeg føler presset? Herregud, jeg føler overhodet ikke noe press. Det viktigste for meg er å bidra til at Viking vinner, svarer Ødegaard på TV 2 Nettavisens spørsmål.

- Men det hyggeligste hadde selvsagt vært at jeg scoret og Viking vinner, som jeg har sagt så mange ganger før. Jeg begynner å bli lei av å måtte svare på disse spørsmålene, fortsetter en lettere irritert Ødegaard.

Egentrening
Etter fredagens trening stod han igjen på treningsfeltet sammen med spisskollega Peter Kovacs og terpet avslutninger i rundt én time.

- Pleier du vanligvis å stå igjen etter trening å trene på avslutninger?

- Så ofte jeg har sjansen, ja. Jeg ville gjort det oftere, men har ikke fått lov så ofte jeg vil fordi banemannskapet skal spare banen, svarer Ødegaard.

Viking har kun tatt to poeng på årets tre første Tippeliga-kamper. Ødegaard tror Viking trenger tid på å finne frem til storformen.

- Dere må huske på at Viking nesten har et helt nytt lag denne sesongen. Det tar tid å sette laget. Men mot Start på lørdag kommer årets første seier, nærmest lover Ødegaard.

Lover ikke scoring
- Og du tegner deg på scoringslisten?

- Jeg kan aldri love å score. Men jeg skal gjøre mitt beste for å bidra til at laget vinner, sier han diplomatisk.

- Men det blir en knalltøff kamp. Det blir krig. Og banen er nok ikke bedre enn denne, fortsetter Ødegaard og peker på ut på Vikings humpete treningsbane like ved Stavangerklubben storslåtte hjemmebane.

TV 2s fotballekspert Nils Johan Semb påpeker at Ødegaard så langt har vært en viktig bidragsyter i Vikings offensive spill, selv om den tidligere RBK-stjernen fremdeles har til gode å score mål.

- Kommer til sjanser
- Han har kommet til sjanser i hver eneste kamp. Det har vært stort fokus på ham på grunn av prislappen, men jeg håper at det ikke blir en stressfaktor for ham. Alan Shearer går også to eller tre kamper uten mål av og til, men du vet at det vil løsne, oppsummerer Semb overfor TV 2 Nettavisen.

Semb hadde imidlertid blitt mer bekymret om 25-åringen hadde vært helt passiv på topp for Viking.

- Ødegaard kommer i alle fall til sjanser. Jeg ville vært mer bekymret om han ikke gjorde det, poengterer Semb.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere