RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ødegaard presentert i Metz

Foto: Christian Thomassen / Scanpix
Sist oppdatert:
Kantspilleren Alexander Ødegaard er endelig klar for fransk Ligue 2.

Den tidligere landslagsspilleren forlater Viking, og ble presentert hos Metz mandag ettermiddag.

Ødegaard får draktnummer 7 hos franskmennene, og skal etter planen bli i klubben til 2013. Metz spilte i Ligue 1 senest for tre år siden, og tok seriesølv i 1998. Nå sliter klubben imidlertid tungt i bunnen av tabellen på nest høyeste nivå.

Alle formalitetene rundt overgangen ble klare mandag, ifølge Vikings nettsider. Kantspilleren fra Førde fikk totalt 194 kamper for siddisene.

- Alex har prestert mange gode kamper for klubben, og bidro sterkt til at vi vant bronse i 2007. Vi ønsker ham lykke til videre i karrieren, sier Vikings sportsdirektør Egil Østenstad.

Viking får ikke noen overganssum for Ødegaard, men sparer trolig en del penger i lønnsutgifter.

Ødegaard innrømmer overfor Stavanger Aftenblad at formen ikke er helt på topp, men at han håper å være i slag når han begynner å spille kamper.

- Jeg har hatt mange fine stunder i Viking, og truffet flotte mennesker i og rundt klubben. Mennesker jeg kommer til å holde kontakten med i framtiden. Fjorårssesongen min var ikke bra, og jeg fikk klare signaler fra Viking om at jeg kunne dra. Dette er en flott mulighet for meg til å oppleve noe nytt, sier Ødegaard.

30-årige Ødegaard blir den andre norske spilleren i Ligue2. Thorstein Helstad spiller for Le Mans, som kjemper om opprykk og en rask retur til de beste etter fjorårets nedrykk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere