Den første fellesstartetappen i årets Vuelta a España var en av få sjanser for spurterne.

Bruddtrioen i front ble derfor kjørt inn, og alle gjorde seg klar til en massespurt. Alberto Contador ville også spurte på etappen, men ikke på slutten. Saxo Bank-rytteren tok nemlig med seg to bonussekunder på en innlagt spurt.

Men det var de raskeste mennene i feltet som skulle kjempe om seieren på etappen. Ingen lag klarte å ta skikkelig kontroll på slutten, og i den slake motbakken til mål, måtte spurterne gjøre det meste selv.

Ben Swift åpnet først, men briten klarte ikke å beholde ledelsen hele veien. Istedenfor kom både Allan Davis og John Degenkolb bakfra.

Det ble en durabelig kamp mellom de to, og det var den unge tyskeren svært sterk. Allan Davis måtte akkurat se seg slått, og dermed tok Degenkolb sin sjette seier for sesongen, og sin første Grand Tour-seier noensinne.

Ben Swift klarte akkurat å slå Elia Viviani i kampen om tredjeplassen. Gabriel Rasch satt inn med feltet, og gjorde en jobb for Nacer Bouhanni, som skuffet litt på slutten.

- Andre etappe i vueltaen endte i spurt som antatt. Bena var fine, og vi fikk Nacer fint fram før spurten, men han lykkes ikke helt. Nå kommer to harde dager, skriver Rasch i en tekstmelding til procycling.no.

Jonathan Castroviejo satt med i feltet, og kjører dermed med ledertrøyen også på mandagens etappe. Men da blir det vanskeligere å forsvare den røde trøyen. Mandagens etappe byr nemlig på vueltaens første harde etappe, der en knalltøff bakke venter før målgang i Eibar.

Resultater, 2.etappe:
1. John Degenkolb (Argos-Shimano)
2. Allan Davis (Orica-GreenEDGE) samme tid
3. Ben Swift (Team Sky) s.t
4. Elia Viviani (Liquigas) s.t
5. Klaas Lodewyck (BMC) s.t
6. Vicente Reynes (Lotto-Belisol) s.t
7. Davide Cimolai (Lampre) s.t
8. Gianni Meersman (Lotto-Belisol) s.t
9. Manuel Antonio Cardoso (Caja Rural) s.t
10. Daniele Bennati (RadioShack9 s.t

Sammenlagt:
1. Jonathan Castroviejo (Movistar)
2. Nairo Alexander Quintana (Movistar) s.t
3. Javier Moreno (Movistar) s.t
4. Alejandro Valverde (Movistar) s.t
5. Benat Intxausti (Movistar) s.t
6. Juan Jose Cobo (Movistar) +4
7. Dennis Van Winden (Rabobank) +10
8. Niki Terpstra (Omega Pharma-QuickStep) s.t
9. Kevin De Weert (Omega Pharma-Quick Step) s.t
10. Alessandro Ballan (BMC) s.t